> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец продаде Якуб Шверчок за 1 млн. евро


0
0
73

Лудогорец се раздели окончателно с Якуб Шверчок. Полският национал до момента игра под наем за Пяст Гливице, откъдето са решили да го откупят. Шампионите ще получат 1 милион евро по тази сделка. Шверчок така и не успя да се наложи в Разград, а в Пяст този сезон се отчете с 27 мача, в които заби 17 гола и три асистенции.
Според полските медии, не е изключено Шверчок да не се задържи дълго време в клуба от Гливице. В последните дни се появиха информации, че интерес към него има от Турция.
Нападателят е част от националния отбор на Полша за Евро 2020, където тренира редом с Роберт Левандовски.

А украинският защитник Игор Пластун е пред завръщане в българския футбол. Той отново може да облече екипа на Лудогорец. За това съобщава профилът „Futbol Bulgaro” в туитър. Според информацията, той е гласен за заместник на Козмин Моци, който прекрати кариерата си и вече е технически директор на шампионите.
30-годишният украинец беше част от „орлите“ в периода 2016-18 и стана двукратен първенец на България. След това беше трансфериран в белгийския Гент.
За момента не е ясно под каква форма ще бъде трансферът на Пластун в Лудогорец. Дали ще бъде под наем или правата му ще бъдат откупени, тъй като бранителят има договор с Гент за още един сезон.

Лудогорец вече втори ден е в австрийското градче Бад Харинг, където ще проведе първата част от лятната подготовка.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments