> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски се приближава до концесията на „Герена“


Герена, Левски

0
0
359

Левски се приближава до концесията на „Герена“.

Днес бе одобрено решение за прехвърляне на собствеността на спортния комплекс „Георги Аспарухов“ от областната управа на София към Столична община, пише „Сега“.

Предложението бе на архитектурната комисия на Столичния общински съвет и бе прието единодушно. По тази причина утре се очаква общинарите да го гласуват само формално. Заедно със стадиона към общината ще се прехвърлят всички прилежащи спортни зали в комплекса на „Герена“.

Така се отваря пътят към придобиване на стадиона на дългосрочна концесия. Нещо, което собственикът на Левски – Наско Сираков, изтъкна като задължително условие за нов стадион. Дори в началото на февруари бе учредено от клуба дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД. То има за основна цел именно изграждане на ново съоръжение. То обаче ще може да заработи реално едва след сегашното решение на СОС.

В момента стадион „Георги Аспарухов“ е собственост на Областната управа, а „Левски“ имаше привилегията от 1998 г. да не плаща наем за ползването на съоръжението, а само данък сгради и такса смет, които бяха дължими към общината. В последните години обаче футболният клуб не бе коректен платец и се натрупаха задължения за около 2 млн. лв. В началото на този месец столичната община се съгласи да се сключи 3-годишно споразумение с Левски за разсрочено плащане. Така не само бе елиминирана опасността от проблем с лиценза на клуба за следващия сезон, но и решен въпросът с висящия дълг.

Със споменатия договор за разсрочване Левски вече ще има право да кандидатства за концесия. Всъщност на 1 март от клуба обявиха, че са задействали процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион. Документите бяха внесени в областната администрация, откъдето сега предстои да бъдат прехвърлени към Столична община.

Снимка: Левски

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
Етикети:
0
Оставете Вашия коментарx