> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски е с най-много фенове в България


0
0
250

Левски е отборът с най-много фенове в България, като те са 40% от интересуващите се от футбол у нас. Това показва социологическо проучване на изследователския център “Тренд”, поръчано от “сините” през 2021 г. Обърнато в числа това означава, че левскарите в България са приблизително 750 хил. души. За сравнение, големият опонент ЦСКА разполага с около 560 хил. привърженици в страната сред пълнолетното население.

Не се регистрира съществена динамика при интересуващите се от футбол спрямо тяхната възрастова група. Единственото изключение правят хората на 70 години, които в отчетливо по-малка степен декларират, че “много” се интересуват от футбол.
В националното представително изследване са анкетирани 1004 души на възраст над 18 години. Във всички целеви групи доминират твърденията, че във футбола има твърде много политика и че футболът се върти около парите.

На трето място по фенска маса е Лудогорец с 8%, като при разградчани се наблюдава тенденция към скокообразно увеличение на феновете с всяка година. Проучване на ESTAT показва, че феновете на Лудогорец през 2019 г. са 5,8% от всички привърженици в България, докато две години по-късно вече са 8%. Профилът на запалянковците включва млади хора, като се наблюдава тенденция те да не са основно от Разград и региона, а от цяла България. Това е единственият отбор, освен Левски и ЦСКА, за който се наблюдава подобна особеност.
А последният мач между ЦСКА и Левски завърши без победител.

Имайки предвид демографския профил на фена на Левски в страната и броя и профила на българите в чужбина, може да се предполага с голяма степен на убеденост, че “сините” разполагат с фенски резерв от между 120 и 150 хил. души извън границите на страната, пише “Мач Телеграф”. Тъй като проучването е правено само на територията на България, можем само индикативно да бъдат очертани границите на синята общност.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx