> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Дълговете на Левски станаха 30 млн. лв.


0
1
650

Левски не е напреднал по отношение намаляване на дългове си, пише “Тема спорт”. На това са се натъкнали одиторите, които от няколко дни разглеждат цялата документация. По последни официални данни миналата година общо задълженията на 26-кратните шампиони са възлизали на 27 милиона лева или с 3 милиона повече спрямо предходните 12 месеца. Тогава на сайта на клуба бе публикуван доклад на одитора Даниел Иванов от “Желязков Одит 2004”, според който бъдещето на клуба е несигурно.

Предполага се, че настоящият одит се извършва по желание на компанията, която има интерес да придобие контролния пакет акции на клуба. “Юнайтед груп” от пролетта преговаря с ръководството на Левски. Не е ясно как ще реагират кандидат-инвеститорите на задълженията, които евентуално трябва да покриват и които по груби сметки доста надхвърлят 30 милиона лева.

Според икономиста Петър Ганев, който е член на Надзорния съвет на Левски, клубът дължи 6 милиона лева на бившия собственик Васил Божков и неговата компания за лотарийни игри. Към тази сума се прибавя и дългът за строеж на Сектор А (2013-2016 г.) на стадион “Георги Аспарухов”, който е около 20 милиона лева. Тези пари пак са към фирми на Божков, който изкупи дълга към строителите на цесия. Той няколко пъти каза, че ще опрости сумите, които са изискуеми напред във времето. “Думата “опрощаване” не е толкова проста, трябва да има някаква причина за това”, коментира Ганев преди година. Наскоро се заговори, че Наско Сираков ще преговаря с Божков.

Сериозно нараства сумата, която Левски дължи на Национална агенция за приходите. По този казус двете страни дори си размениха послания през медиите. Клубът от “Герена” изостава сериозно и към момента по неофициални данни дължи на НАП малко под 10 милиона лева.

Снимка: Фейсбук

0
1

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx