> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски се чуди на атаката от феновете


0
0
441

Левски реагира на писмото на сдружението “Левски на левскарите”. Феновете изразиха недоволство от организацията от страна на синия клуб около първия двубой срещу северномакедонския Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите в Скопие. От “Герена” веднага се заканиха да вземат мерки. но се чудят защо ги атакуват преди важните мачове. “Сините” гостуват утре на Апоел Беер Шева в първи мач от третия кръг на третия по сила турнир на Стария континент.

“Учудени сме от поредната атака по нашия клуб, и то в навечерието на една от най-важните битки в Европа. Трудно е да повярваме, че атаката идва „случайно“ точно в този момент, но сме длъжни да внесем яснота.
Дълбоко съжаляваме за преживяното от нашите привърженици в Северна Македония. Ръководството на клуба направи всичко, което е по силите за обезпечаването на сигурността на привържениците на Левски – предварителна среща с полицията в Скопие, домакините от ФК Шкупи, представители на Северномакедонския футболен съюз, в присъствието на консула на Република България в Скопие, както и представители на Българската полиция с опит при опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Обсъдени бяха всички възможности за опазване на добър обществен ред и нормално протичане на футболната среща. Ден преди футболния двубой се проведе среща, свързана със сигурността по отношение на мача с делегата на УЕФА, офицера по сигурността от УЕФА, длъжностните лица от двата клуба и командированите полицейски служители от България.
Отново поставихме въпроса за сигурността на нашите фенове, като домакините от ФК Шкупи и северномакедонската полиция ни показаха избраната от тях фен зона за привържениците на Левски. В деня на мача тя беше обезпечена от служители на клуба за връзка с феновете ни, както и от българските полицаи, полиция от Скопие и представители на отбора домакин.
Бяха изградени 6 пропускателни пункта, като нашето мнение относно този факт бе, че са изключително много и може да провокират нашите привърженици. Непосредствено пред входа на стадиона, определен за нашата публика, се създаде напрежение по повод събуването на феновете ни и изземването на монети, както и грубо отношение към тях от проверяващите ги стюарди. Незабавно бе информиран делегата на УЕФА и офицерът по сигурността. Проведоха се многократно разговори с местната полиция, като непрекъснато имаше представители на ПФК Левски при привържениците за оказване на съдействие.

Полицията в Скопие бе непреклонна за промяна пропускателния режим и недвусмислено ни даде да се разбере, че промяна няма да има. След новината за ранен привърженик на „Левски“ напрежението ескалира. Представители на клуба поддържаха непрекъсната връзка с консула на България за състоянието на пострадалия български фен.
По препоръка на местната полицията и консула в Скопие, ни бе казано да не пътуваме до болницата и полицейското управление, където бяха задържани привърженици на Левски във връзка със сигурността на българските представители. Още след задържането представители на ПФК Левски бяха уверени от заместник-началника на полицейските части в Скопие, че непосредствено след приключването на срещата задържаните ще бъдат освободени, с изключение на двама, които са заподозрени за нанасяне на телесна повреда на северномакедонски полицейски служител.

Уверяваме Ви, че клубът направи всичко възможно да съдейства на тях. През цялото време представители на ПФК Левски бяха в контакт със семейството на пострадалия привърженик.
Учудени сме от критиката, че не сме забранили на наши фенове да присъстват на мач на любимия си отбор. Спомняме си отлично, че имаше доста гласове в обратната посока миналата година на цитирания двубой с ПАОК, когато ръководството се съгласи да няма „сини“ привърженици в Солун. Но явно тези действия се тълкуват избирателно в различните ситуации.
Относно ответния двубой в София, също можем да споделим, че нищо от написаното не отговаря на истината. ПФК Левски не носи отговорност за публикации в медиите за „рекордно бързо изкупен стадион“. Нашият клуб официално никога не е съобщавал подобно нещо, дори напротив – постарахме се по всякакъв начин да информираме в реално време нашите привърженици за останалите наличности, тъй като имахме много запитвания от хора от цялата страна и чужбина.

Що се касае до пропускателния режим и мерките за сигурност, те са били като на всеки домакински мач на ПФК Левски в Европа – бе изготвен утвърден план, бяха проведени инструктивни срещи с представители на МВР, подробен инструктаж на охранителната фирма и разговори с представители на привържениците. Клубът оказа съдействие за хореографията в сектор “Б” на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.
Проверен бе целият стадион за внесени забранени предмети, символи и други. На входове 6 и 7 бяха ситуирани охранители с опит при осъществяване на пропускателен режим. След анализ между представители на ПФК Левски и охранителната фирма се стигна до извода, че въпросните забранени предмети са подхвърлени непосредствено преди футболната среща в тревните площи зад оградите на спортното съоръжение, от където след това са внесени на трибуните. От изгледаните записи, които са предадени на компетентните органи, лицата, извършили деянията, не бяха установени. Имаме уверение от полицията, че проверката по случая продължава.

Клубът горещо апелира всички, които са хвърляли пиротехнически средства, застрашаващи здравето на други привърженици и костващи на Левски нови глоби, да бъдат открити и наказани незабавно. Това обаче е от компетенцията на правораздавателните органи и сам клубът няма как да разкрие или накаже виновниците.
Уверяваме нашите привърженици, че клубът направи всичко възможно да играе в традиционния си „син“ цвят в двубоя с ФК Шкупи. Крайната дума в такива ситуации е на съдията и единственият вариант Левски да не се съобрази бе като не излезе на терена, а това можеше да коства служебна загуба за тима. Развой, който едва ли е по вкуса на който и да било „син“ фен.
ПФК Левски призовава своите привърженици да не се поддават на провокации и да знаят, че клубът прави всичко по силите си стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ да е спокойно и приятно място, на което да идвате с децата си. Не можем обаче да приемем поредната атака от „милеещи“ за клуба хора 48 часа преди срещата с Апоел Беер Шева и няма да допуснем тези атаки да повлияят на доброто представяне на футболистите и треньорския щаб“, написаха от Левски.

“Обръщаме се към собствениците и ръководителите на най-популярния и най-обичан футболен отбор в България. Сдружение „Левски на Левскарите“ иска да насочи вниманието, вашето и на цялата „синя“ общност, към последните събития и инциденти в първите мачове от участието на отбора в Европейските клубни турнири. Налага се да алармираме, че ръководството на Клуба прави много сериозни пропуски в един от основните си ангажименти, а именно да подсигурява добра организация на футболните срещи на представителния отбор”, обявиха по-рано организираните фенове.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx