> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЛеБрон Джеймс си купи част от Ливърпул


55 0

ЛеБрон Джеймс си купи още малък процент от Ливърпул. Големият баскетболист се присъедини към Фенуей Спортс Груп като партньор, предаде Boston Globe, в резултат на което звездата от НБА увеличи дяла си в английския футболен шампион.

36-годишното крило на Ел Ей Лейкърс закупи неназован брой акции във ФСГ, който одобри и частна инвестиция от 750 млн. долара от РедБърд Кепитал Партнерс, обявиха от изданието, цитирайки източник, запознат със сделката. Джеймс има връзка с ФСГ от 2011-а насам, когато подписа пазарна сделка в размяна на малка собственост – от 2% в Ливърпул.

Мажоритарният собственик на “мърсисайдци” Джон Хенри ще остане под контрол на ФСГ, докато президентът Том Вернер остава втори по акции в клуба. РедБърд Кепитал Партнерс сега притежава третия най-голям дял, докато президентът Майкъл Гордън е четвърти. Според Forbes, Джеймс се очаква да заработи 95,4 млн. долара от заплати и сделки за одобрение през 2021 г., като 31,4 млн. долара идват от договора му с Лейкърс.

Той трябваше да вземе 39,2 млн. през настоящата кампания, но финансовите възнаграждения са редуцирани в опит на НБА да излезе от коронавирусната пандемия.
ЛеБрон се проявява като доста добър бизнесмен. Акциите му в Ливърпул в момента са над 9 пъти по-скъпи от инвестираното и са на стойност 37 млн. паунда
Той също така е партньор в голяма компания заедно с Арнолд Шварценегер и е собственик на 19 франчайза за пица в Чикаго и Южна Флорида.
В същото време Кинг Джеймс продължава да блести на паркета, където всъщност е най-добър.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading