> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Весела Лечева с разкрития за стадиона на ЦСКА


0
0
428

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи нови разкрития за стадиона на ЦСКА, който трябва да бъде започнат през лятото. Тя уточни как върви процедурата. Лечева призна, че в скоро време очаква да се създаде и впише съвместното дружество между клуба и “Сердика спортни имоти” ЕАД.

“Необходими са нови оценки на апортните вноски от страна на държавата. Това изисква своето техническо време. Беше необходимо време за изработване и на новия устав. Този процес вече е в своя край и очаквам да се встъпи към създаването и вписването на новото дружество”, заяви Лечева за БНР.

Тя разкри, че бюджетът на ММС за 2023 година е 123 милиона лева. Сумата е същата както и миналата година. Лечева посочи и най-важните промени в програмите на ММС, с които ще бъде обезпечена олимпийската подготовка на спортистите преди Париж 2024, работата на федерациите, както и заплащането на треньорите и специалистите.

„По отношение на програмата за спорт за високи постижения се опитахме да разширим максимално обхвата на състезателите, които да попаднат в обсега на олимпийска подготовка. Освен това дадохме възможност на повече специалисти да бъдат включени по отношение на специализираната подготовка, в целия процес, наречен „олимпийска подготовка“. Втората програма е за кадрово осигуряване на българския спорт. Тук вече отдаваме значимото на българския треньор. В последните 10-20 години един от основните проблеми на българския спорт беше липсата на възможност да привлечем най-добрите си специалисти, които отдавна работят в чужбина“, каза министър Весела Лечева.

Лечева обърна внимание и на факта, че при финансирането на федерациите се залага нов параграф, който ще касае плащанията им към държавните спортни бази. Тези средства няма да са част от бюджета за спортни дейности.

„Ако дадена федерация получава 1 милион лева, то до момента 30% от тези средства са били за покриване на разходите по използването на спортни съоръжения, което означава, че федерациите занапред ще се възползват от съвсем различна сума по отношение на тяхната дейност. Затова казваме, че ще имаме отделен параграф за наем на спортни обекти и съоръжения“, поясни Лечева. А целта на това разграничаване е да има повече средства за другите дейности на федерациите.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx