> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

“Лъвовете” си делят $5 млн. за Мондиал 2022


57 0

Българските футболни национали ще получат финансови премии, ако успеят да се класират за Световното първенство в Катар през 2022 година. Решението е на ръководството на БФС. Финансовият стимул е в размер на близо 40% от цялата премия, която Световната федерация по футбол (ФИФА) ще изплати на нашия футболен съюз. Тези 40% ще се разделят между самите футболисти съобразно приноса на всеки от тях. 12 милиона долара дава ФИФА на всеки финалист на първенството, а 40 процента е около 4,8 милиона долара.

Въпросните 4,8 милиона от американската валута ще се раздели между треньорите, хората от щаба, играчите, медицинския екип. Премии ще имат футболистите ни и за всеки мач поотделно, като например първият е тази вечер – домакинство на Швейцария от 19.00 часа на националния стадион Васил Левски. В нашата група С са още Италия, Северна Ирландия и Литва.
В другата среща от групата Италия играе със Северна Ирландия в Парма, а Литва почива.

В група „В“ се срещат бившите европейски шампиони Испания и Гърция. Мачът е в Гранада. Другият двубой тук е Швеция – Грузия, в който се очаква завръщането в състава на “тре кронур” на 39-годишния Златан Ибрахимович.

Квалификации за Катар 2022 на 25 март:

Група „В“
Испания – Гърция
Швеция – Грузия

Група „С“
БЪЛГАРИЯ – Швейцария
Италия – Северна Ирландия

Група „F“
Израел – Дания
Молдова – Фарьорски острови
Шотландия – Австрия

Група „I“
Андора – Албания
Англия – Сан Марино
Унгария – Полша

Група „J“
Германия – Исландия
Лихтенщайн – Армения
Румъния – Северна Македония.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading