> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Първи критики към Ясен Петров


42 0

Селекционерът на националния ни отбор Ясен Петров получи първи критики. Те дойдоха от члена на Изпълкома и шеф на Славия Венци Стефанов. Поводът са двете загуби, които “лъвовете” инкасираха на старта на световните квалификации.
Стефанов остана учуден от налагането и представянето на вратаря Пламен Илиев, Сисиньо, Момчил Цветанов и един от централните защитници. Бразилецът в същото време отпадна от сметките за последния мач със Северна Ирландия.

Очаквах, че Ясен по-смело ще пристъпи. Не знам защо разчита на вратаря, Сисиньо и Шивача и централния защитник. Единият се обръща по-бавно от тролея тройката – за национален защитник ми се струва, че има по-кадърни момчета и при младите. Какъв Сисиньо какви пет лева? За мен между Ради Кирилов и Шивача разликата е като между Лом и Лондон”, каза на пресконференция Стефанов.

Той говори и за предстоящия изборен конгрес на БФС, който трябва да се състои на 25 юни.
“От досега предложените кандидати за президент на Изпълкома, нито един не е достоен и не ми харесва. Нито Порточанов, нито Бербатов, нито шефът на Марица. Президентът на БФС трябва оттук нататък да има сериозни познания по темата футбол, защото неговата основна задача ще бъде работата са националните отбори, контакти с европейската централа и създаване на атмосфера, която да е подходяща“, допълни той.

“Телевизията казва аз искам сега, отборите казват малко ни е времето за почивка. Сега 20 дена нищо не се прави и след това за 6 дена 3 мача. Това значи контузии, наказания, изобщо трябва занапред тези хора, които ще правят вътрешното първенство заедно с телевизията, да имат разбирателство. Трябва хора, които са наясно с футбола, не такива, които са се къпали в Англия или са лапали от Нефтохима. Трябват хора, които могат да казват “не”.

Ако бъде конгрес, да бъде с пълен мандат. Ако ще се правят два конгреса, това е безсмислено хвърляне на пари. Трябва да се изисква строга финансова дисциплина. Аз ще искам да мога да виждам, да гледам как се харчат парите, които трябва да отидат за аматьорите и децата. Най-много се говори за това и най-малко се прави”, обобщи Стефанов.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading