> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стойка Кръстева има сили за титла, твърдят от федерацията


0
0
68

Председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински бе изключително щастлив и развълнуван от успеха на Стойка Кръстева, която заслужи поне бронз в Токио. Той поздрави националката ни за достигнатия полуфинал на олимпийския турнир в категория до 51 килограма и изрази увереност, че тя може да покори и върха в японската столица.

“Трудно се намират думи в момента. Напълно заслужен успех. Щастлив съм, че с усърдието и упоритостта си Стойка написа името си в историята на българския бокс. Водихме много разговори с нея през годините, че тя има класата и уменията, за да достигне до най-високото ниво. Успяхме да я убедим да се върне на ринга, след като си бе взела почивка, като всичко това е доказателство за нейните качества. Убеден съм, че Стойка няма да се задоволи само с този полуфинал. Тя е пример, че трябва да се работи постоянно и никой не трябва да се отказва. С усилия и труд се постигат нужните резултати. Много съм щастлив, най-вече и заради начина, по който Стойка постигна този успех. С убедителна и много качествена игра. Страхотно представяне, за което поздравявам както нея, така и целия щаб, който се труди неуморно, за да стигнем до този резултат. Но пак казвам – Олимпийските игри не са приключили. Тя има сили за златото и съм убеден, че ще покаже това и в предстоящия полуфинал“, каза за БФ Бокс Красимир Инински.

Спечеленото отличие от Стойка Кръстева е първо в историята на женския бокс в България. Досега от Олимпийски игри страната ни има 4 златни, 5 сребърни и 9 бронзови медала, като последният бе дело на Тервел Пулев в категория до 91 килограма от Лондон 2012.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x