> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Костадинова: Целта беше класиране за финала


Антоанета Костадинова-1

0
0
49

Антоанета Костадинова беше повече от доволна от представянето си на 25 метра пистолет на олимпийския турнир по спортна стрелба. В последния момент българката се размина с втори медал в японската столица, но тя не съжалява за нищо.
Миналата седмица Костадинова взе среброто на 10 метра пистолет.

“Самото класиране за финала, това беше целта. В квалификацията се получи и влязох с първи резултат. В тази първа серия във финала грешката беше, че след пробните не се бях наместила както трябва, не бях заела правилната позиция и петте изстрела с изключение на един бяха в дясно по ръбчето на центъра от 10,2 навътре. Бяха близки, но не влизат. Затова казвам, че просто това си е финал на късмета. След това успях да се събера, изненадващо и за мен дори, защото обикновено, когато започнеш с първа серия с нула малко е трудно после да продължиш. Случвало ми се е първа серия да е 1 или 2 но нямам спомен да съм имала 0, но ето, че и това стана. Все пак съм безкрайно щастлива, че оттам нататък дадох всичко от себе си и направих страхотни серии. Единствено една от предпоследните петички, в които свалих 2, пак имаше 10.0 и 10.1, но… късмет. Нека и другите да вземат. Аз съм доволна от това, което взех, да има медали за всички”, коментира Костадинова пред БТА.

“От тези олимпийски игри ще запомня най-вече емоцията. Хората, с които бях, че ме поздравиха, защото не съм вярвала, че толкова хора ще докосна с това, че съм успяла. Още ми е много невярващо, много странно”, допълни тя. Костадинова заяви още, че “първото, което ще направя в България, когато се прибера, ще бъде да си нагушкам децата“.

„Мисля, че добре работим, съжалявам малко само за първата серия, за първата петица. Конкуренцията е жестока, разрасна се географията на стрелбата много. Изключително силно състезание беше, поне последните 5-6 години не е имало толкова силно състезание“, каза пред БНТ треньорът на Костадинова – Христо Христов.

Снимка: БОК

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x