> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пламен Константинов – селекционер на България


0
0
333

Пламен Константинов е новият селекционер на националния ни отбор по волейбол. Управителният съвет на федерацията се спря на Гибона сред четирима. Той наследява подалия оставка Николай Желязков. На заседанието изборът беше между него и Мартин Стоев. Сред другите обсъждани кандидатури бяха тези на финландеца Туомас Самелвуо и италианеца Алберто Джулиани.
Договорът на Константинов вероятно ще бъде до Олимпиадата в Париж 2024. В момента бившият посрещач е треньор и на руския Локомотив Новосибирск.

“Проведохме много срещи и зададохме едни и същи въпроси към кандидатите. Всичко беше докладвано пред Управителния съвет. След явно гласуване между 23 присъстващи с огромно мнозинство беше избран Константинов. Нашата цел е да има дългосрочен договор, в който ще се опитаме да вкараме изисквания.
Ние като федерация имаме за цел да направим абсолютно всичко възможно да подпомогнем треньора и треньорския щаб за това, от което имат нужда – условия за подготовка, лагери, ако трябва подсигуряване на по-голям брой състезатели. Допълнително ще се постараем да мотивираме състезатели – със застраховки, допълнителни стимули, включително и материални”, обяви шефът на федерацията Любо Ганев.

“Целта е в следващите няколко години да успеем да върнем България там където е била. Целта за европейското първенство догодина е четвъртфинал. Много е важно да върнем феновете в залите. Привържениците трябва да вярват в отбора. Потенциалът е много по-голям, отколкото показвахме в последните две години. Важното е да имаме максимално мотивирани състезатели”, каза още Ганев.

“Задача на Пламен е да проведе разговори с играчите, които иска в състава си. Целта е да имаме максимално мотивирани хора, които искат да играят. Изборът им трябва да е решение на треньорския щаб, ние му гласуваме пълно довереие, за нас остава да бъдем подкрепяща страна и да помагаме, когато има нужда. Пламен започна да провежда такива разговори още преди да бъде избран, защото искаше да знае с какво ще разполага. Знаем, че вече е говорил с Цветан Соколов, който има положителна настройка“.

Абсолютно всички кандидати бяха добре подготвени, включително и чужденците. Имаха ясна програма и цел. Искам да им благодаря. Преди да излезем пред медиите уведомихме кандидатите какъв е изборът. Не да го научават от медиите. Вратите остават отворени към всеки от тях. Мартин Стоев беше кандидат за мъжкия отбор и не сме обсъждали дали ще бъде продължен договорът му при младежите. Това ще е тема на следващо заседание на Управителния съвет.”
Очаква се помощник на Пламен Константинов в треньорския щаб да бъде Андрей Жеков. Двамата работят заедно и в Русия. Жеков до скоро беше наставник на Левски, като мястото му зае именно Желязков.

Снимка: БФВолейбол

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx