> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Боряна Калейн е Спортист №1 на февруари


48 0

Боряна Калейн получи поредната награда след страхотното си представяне на турнира Гран При в руската столица Москва в края на февруари.
Националката по художествена гимнастика спечели четири медала – злато на бухалки, сребро на лента и бронз на обръч и на топка на финалите на отделните уреди.
Грацията беше избрана за Спортист №1 на месеца в анкетата на спортните редакции с 18 от общо 21 гласа.

“Благодаря за това огромно признание за нашия общ труд. Изненадана съм, защото в България има много талантливи спортисти. За мен е чест! Надявам се да продължа да нося успехи за България”, каза Калейн по време на награждаването.

Нейната лична треньорка Марияна Памукова също благодари за признанието. “Благодаря на журналистите за признанието, което тя получава, защото то е голямо. Пожелавам на българския спорт да има все по-голяма конкуренция и все по-големи успехи”, заяви Памукова.

Двете разкриха, че във всяко едно от съчетанията на националката има леки промени преди Световната купа в София от 26 до 28 март. Калейн ще има и едно ново трико – за композицията с обръч.
Във всяко едно съчетания има промени, но те не са кардинални. Работи се върху изпълнението. Напълно сме готови за Световната купа в София. Ще имам едно ново трико – за композицията с обръч, а останалите ще бъдат същите до Европейското първенство във Варна”, добави Калейн. “Много съм развълнувана, че ще играя пред българска публика, макар че вероятно в залата няма да има зрители. Целта ми е да изиграя съчетанията му по-възможно най-добрия начин и без грешки. Състезанието си е състезание – с или без публика. Доста по-трудно е да се приеме едно състезание без публика, защото тя носи адреналин”, каза още гимнастичката.

За Световната купа в София няма да пристигнат руските звезди Дина и Арина Аверини. “Който е състезател да дойде, за нас всички са конкуренция. Ние ще подходим с най-голяма отговорност”, коментира Памукова.
До Европейското първенство Калейн ще участва на три от четирите Световни купи, но все още не е решено на кои точно. Грацията вече си е поставила първата доза ваксина срещу КОВИД-19.
“За мен това не е никакво притеснение. Вече си поставих първата доза. За мен и за моите треньори така ще бъде по-спокойно”, коментира Калейн.

Снимка: БФХГ

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading