> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Изхвърлиха Антъни Иванов от плуването за 3 години


0
0
498

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единодушно решение за спиране на състезателните права на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов за срок от три години и му налага парична глоба в размер на 2000 лв. Причина за санкцията са серия медиини изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център.

В продължение на месеци УС на БФПС запази неутралитет по започнатата от Антъни Иванов атака срещу българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните твърдения, обиди и клевети, които Иванов изказва пред българските медии и аудитория, бяха подадени от негова страна и до международни сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.

УС на БФПС се запозна с всички предоставени изявления на Антъни Иванов и констатира, че Иванов умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК “Черно море” Варна, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства.

Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат поведение, съобразено с общоприетите принципи на почтеност, лоялност и отговорност. Същите трябва да уважават правилата, достойнството и ценностите на всеки човек, като недопустимо от състезателите е използването на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клевети, в т. ч. и в средствата за масова информация, социалните мрежи и други комуникационни и информационни технологии.

Иванов получи наказание за 2 г. заради 3 разминавания на местонахождението при внезапни допинг проверки. Санкцията първо бе обжалвана в Спортния арбитражен съд в Лозана, а след потвърждаването и? от него в момента с жалба се занимава швейцарски федерален съд в Швейцария.

По различни параграфи Антъни атакува федерацията, а наскоро загатна, че силните резултати на Петър Мицин може да се дължат на употреба на забранени вещества.

“Мицин е преминал 20 допинг проверки и всички са отрицателни. За да се ратифицира световният рекорд за юноши, първо трябва да излезе допинг пробата. Състезателите приемат само витамини. Антъни прекали – говори срещу съотборниците си, срещу бившия си треньор Вакареев. На крива ракета Космосът и? пречи”, коментира Аврамчев.

Реакцията на Антъни бе мигновена чрез видео във фейсбук:

“Прочетох, че Аврамчев казал, че без трите момчета, с които бях щафета, нямало да съм влязъл в програмата за финансиране тази година. Аз не съм в нея за тази година, миналата година дойдох на световно първенство, въпреки наказанието, заради тези три момчета, за да направим история. Така че да ми каже, че съм влязъл в програмата за финансиране и без тях нямало да мога да вляза, ами и те без мен нямаше да могат да влязат на финала на тази щафета.

Защо говориш глупости, всеки е зависим от всеки, един да липсва – заминава цялата щафета. Говориш глупости и си проветряваш устата, господин Олиг*френ! Разбираш ли? Ти много добре знаеш кой си, много добре знаеш колко си откраднал, много добре знаеш, че носиш часовник за 100 бона, брат. И ми се разхождаш по басейна и ми се правиш на баровец, с откраднати пари, смешно е.

И накрая да ми обясняваш, че съм влязъл във финансиране при положение, че не съм взел една стотинка през цялата 2023 година, въпреки че влязохме на финал на Световно. И това вие сте го използвали, за да вземете повече пари. Така че, айде, моля ти се, ш*бай се отзад, брат, защото вече ми омръзна! За мен ти вече не си господин, ти си един олигофрен! Аз ще се върна, ще видим на коя крива ракета кой космос пречи, и дали всъщност ти не си кривата ракета“, изстреля Антъни Иванов към Аврамчев.

Снимка: БОК

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА С ПРОМОКОД 01-701
50лв фрийбет или до 200лв депозит бонус
НАЧАЛЕН БОНУС 100% до 200 лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx