> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Преизбраха Джани Инфантино за шеф на ФИФА


0
1
218

Джани Инфантино беше преизбран за президент на ФИФА на 73-ия конгрес на футболната централа в Кигали (Руанда). Там швейцарецът обеща рекордни приходи от 11 милиарда долара в следващите 4 години и призова да се играе повече футбол из целия свят.

“Невероятна чест и привилегия е да бъда преизбран, както и огромна отговорност. Обещавам да продължавам да служа на ФИФА и на футбола по света. На тези, коиот ме обичат и знам, че са много, и на тези, които ме мразят, искам да им кажа – обичам ви всичките”, заяви емоционално 52-годишният итало-швейцарец.

Инфантино потвърди рекордните приходи на централата за последните 4 години, но обеща, че те ще се вдигат сериозно заради увеличението на отборите на Световните първенства за мъже и жени, какно и създаването на Световно първенство с 32 клубни отбора.

“Приходите нараснаха до рекордните 7,5 милиарда долара съм 2022 година в период, който бе утежнен от КОВИД-19. Когато пристигнах, резервът на ФИФА беше около милиард, сега е почти 4 милиарда”, похвали се той.

Президентът заяви, че ФИФА ще продължи да следи системата на трансферите за да се “подобри прозрачността. Трябва да подобрим правилата. Ще имаме дискусия, за да подобрим прозрачността на трансферните суми и заплатите”, каза още Инфантино.

На форума участва и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. От българска страна присъстваха още вицепрезидентите на БФС Емил Костадинов и Михаил Касабов.
“Бяха утвърдени и решенията на Съвета на ФИФА от последните дни, според които форматът на Световното първенство по футбол през 2026 г. ще включва 48 вместо досегашните 32 отбора, разпределени в 12 предварителни групи. Общият брой на срещите на турнира ще достигне 104, а продължителността на надпреварата ще се увеличи на 39 дни.
По време на форума Борислав Михайлов проведе лични срещи както с Джани Инфантино, така и с президента на УЕФА Александър Чеферин. И двамата висши ръководители поздравиха Михайлов по случай 100-годишния юбилей на БФС и за пореден път заявиха подкрепа за политиката на развитие на българския футбол”, обявиха от БФС.

0
1

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx