> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

И Мими Христова с квота за Олимпиадата


0
0
320

Мими Христова спечели четвърта олимпийска квота за националния отбор по борба за жени, след като надви с категоричното 12:2 Адела Ханзличкова (Чехия) на полуфинал в категория до 68 кг на последната квалификация. Тя се провежда в софийската зала “Арена Армеец”.
Българката игра агресивно и много технично в продължение на турнира и това даде отличен резултат първо с тушове на осминафинал и четвъртфинал, а след това и с ранна преднина в решаващата схватка. Врачанката държа Ханзличкова в клинч през почти пълните три минути и дръпна с 4:0, а през втората част добави още осем и загуби само две за крайното 12:2 с техническо превъзходство. Българката така и не изигра пълна схватка в целия турнир.
“Чувството е уникално! Това беше моят ден! Не мога да кажа коя емоция у мен е по-силна, когато станах европейска шампионка или сега като спечелих квотата. Несравнимо е! На всяко състезание човек се стреми да е на първото място.
Сега да се порадвам на успеха, пък като дойде ще го мислим финала. С Елис Манолова и друг път сме се борили”, каза Христова минути след победата си в “Арена Армеец”. Преди Христова, квоти за Токио 2020 спечелиха още Миглена Селишка (50), Евелина Николова (57) и Тайбе Юсеин (62).
Интересно е, че в категорията на Христова имаше още една българска квота. Тя бе спечелена на другия полуфинал от Елис Манолова, която обаче се състезава за Азербайджан.

Снимка: БФБорба

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments