> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Груев стана помощник-треньор на Арминия


61 0

Илия Груев е новият помощник-треньор на Арминия Билефелд, съобщи официалният сайт на клуба от Бундеслигата. Българинът беше взет за асистент на наставника Франк Крамер, който пое клуба на 2 март, замествайки Уве Нойхауз.
Новият отбор на българския треньор заема предпоследното 17-о място 8 кръга преди края на кампанията. Арминия обаче е само на 1 т. от предната позиция, която праща на бараж с третия от Втора бундеслига, и на 2 т. от спасителния бряг – 15-ото място.

Да бъда треньор е моя страст, имам нужда от ежедневен контакт с играчите и отбора. Така че предложението да се присъединя към треньорския екип на Франк Крамер в Арминия веднага ме привлече. Мога да се идентифицирам 100 процента с перспективите за бъдещето на клуба, очертани от спортният директор Самир Араби, особено след като развитието на талантливи млади играчи винаги ми е било на сърце.
Сърцето на футбола бие на точното място в Билефелд и за мен е удоволствие и чест, като убеден отборен играч активно да дам своя принос за спортното развитие на този традиционен клуб”, казва Груев пред сайта на клуба.

В Германия българинът беше старши треньор на Дуисбург в периода ноември 2015 – октомври 2018 г. Той изведе “зебрите” до шампионската титла в ІІІ лига, а след това и до 7-о място във Втора бундеслига
През миналия сезон Груев бе помощник на Флориан Кофелт във Вердер.
От лятото той отговаряше при бременци за следенето и контакта на преотстъпените играчи. В Бремен остава синът на българина – Илия Груев-младши, който наскоро дебютира за първия състав.
През пролетта на 2012 г. Груев за първи път работи в елита на германския футбол. Тогава той бе асистент на Красимир Балъков в Кайзерслаутерн. Реално Арминия Билефелд е третият му елитен тим, за който той ще работи.

Снимка: Арминия

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading