> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо се цели в топ 10 на света


42 0

Григор Димитров обяви, че се е прицелил в завръщане в топ 10 на световната ранглиста. В момента най-добрият ни тенисист е 16-и с 2620 точки, като е само на 833 точки от топ 10, където последен в момента е Матео Беретини (Ит) с 3453 т.
Българинът започва похода си към голямата цел утре след 6.00 часа сутринта в Акапулко, където поставеният под №5 в основната схема ще се изправи срещу Адриан Манарино от Франция. Това ще е трети мач между Димитров и Манарино, като до момента българинът има актив от две победи. Последният успех дойде именно в Акапулко през 2020 година. В мексиканския град през 2014 година Григор спечели първата си и единствена титла в турнир от ранга на ATP 500.

Климатът е влажен, кортът понякога е лепкав и като цяло условията са тежки. Има много неща, за които трябва да помислиш. Но на мен просто ми харесва да бъда на корта и няма значение какво е времето. Винаги имам чувството, че държа ситуацията под контрол.
Идвам тук всяка година и това ми помага да се адаптирам все по-бързо по отношение на настилката, топките и времето. Конкретно на този турнир това е много важно, тъй като климатът е влажен, кортът понякога е лепкав и като цяло условията са тежки. Има много неща, за които трябва да помислиш, но на мен просто ми харесва да бъда на корта и няма значение какво е времето. Винаги имам чувството, че държа ситуацията под контрол”, заяви Гришо пред сайта на ATP.

“С новия ми треньор Данте Ботини сме заедно от около три месеца. Все още има неща, върху които искаме да се съсредоточим, както и някои, които трябва да поизгладим. Работата, която съм свършил през годините, помага на съвместната ни дейност. Стараем се да си поставяме високи цели и да ги изпълняваме“, каза още Димитров.
Под ръководството на бившия треньор на Кей Нишикори Гришо достигането до 1/4-финалите на Australian Open, където отпадна заради контузия в кръста. От тогава мина месец, а хасковлията вече е напълно здрав.

Снимка: facebook.com

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading