> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо обмисля да играе на Олимпиадата


0
0
76

Вратата за участие на Олимпийските игри в Токио за първата ни ракета Григор Димитров изглежда все още не е затворена, твърди “Монитор”.
Международната тенис федерация вече подготвя списъците за евентуалните участници в олимпийския турнир по тенис, като трябва да уведоми националните олимпийските комитети и федерациите на съответните държави.

В такъв списък, разпространен от един от най-авторитетните тенис журналисти Жозе Моргадо, попада и Гришо. Съществува вариант българинът да е получил персонална квота за надпреварата на сингъл.
Списъкът е изготвен според световната ранглиста към 14 юни. Срокът, в който олимпийските комитети трябва да потвърдят състезателите, които ще изпратят в Токио, е 22 юни. Тъй като се очаква да има откази, то крайният срок да изясняване на конкретните участници ще е 5 юли.

Засега няма яснота дали Григор Димитров, който преди отлагането на Игрите, бе обявил, че, е променил решението си. Още през 2019 г. година Гришо коментира, че Олимпиадата не е в плановете му, а в началото на тази потвърди турнира в Лос Кабос (Мексико), който ще се проведе между 19 и 24 юли. Игрите пък са в периода 23 юли – 8 август.

Въпреки всичко към момента изглежда възможно поради очакваните размествания сред участниците и при желание от страна на българина, той все пак да играе на Олимпиадата.
В момента хасковлията е контузен, като се опитва да се възстанови за най-авторитетния турнир – “Уимбълдън”.

Снимка: БФТенис

Споделете
0
0

Comments