> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гришо отказа пореден турнир


0
0
56

Мениджърът на Григор Димитров Георги Стоименов обяви какво предстои пред първата ни ракета в следващите месеци и в какво състояние е най-добрият ни тенисист. Оказа се, че контузията в кръста продължава да мъчи хасковлията, поради което той ще пропусне и турнира в Аталанта от 2 август.

“Все по-добре се чувства, но не е на 100%. Наложи се да откаже Лос Кабос и Аталанта, както знаете. Има някакво остатъчно напрежение, да кажем, в гърба си, но сме много позитивни,” заяви пред по Max Sport 1 Стоименов. Относно турнирите, които му предстоят, той посочи Вашингтон, Торонто и Синсинати. После идва ред на US Open.

Стоименов, който е зет на Юлия Берберян, говори по темата и за амбицията му Григор да вземе на концесия Националния тенис център в Борисовата градина, който винаги е бил стопанисван от държавата. Сега Спортното министерство ще пусне имота на търг, а Стоименов е подал документите на Гришо за участие.
Поради тази причина той и зам. председателят на УС на БФТ Мариана Печеян бяха поканени от телевизията да дискутират темата.
“Все пак баба ти ми е приятелка, дай да не говорим за твоя род.

“Не съм съгласен с този анонс за този „конфликт“ или за „раздор“ между двете страни, защото такъв според нас няма, според мен. Ние не сме казали нищо по този въпрос досега, не сме се противопоставили по никакъв начин.
Съвсем кратка история ви давам на нашето участие – на участието на ТК „Хасково“. Преди около две седмици се появи обява за конкурса за отдаване под наем на тенис комплекс „Академик“. Преди около седмица приблизително ТК „Хасково“, заедно с Григор, решиха че могат да участват. Решението им за участие беше подкрепено от условията за конкурса, които не са правени от тях – правени са от принципала – Министерството на спорта”, допълни Стоименов.

Става дума за морал. Ние ви даваме документ за организиране на състезателна дейност, който излиза от нас. Ако искаме, няма да ви даваме”, добави представителката на БФТ.

Снимка: БФТенис

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x