> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ивет Горанова с квота за олимпийския турнир по карате


0
0
53

Ивет Горанова спечели квота за участие в Летните олимпийски игри в Токио, след като се класира първа на Квалификационния турнир по карате в Париж.
В категория 55 килограма се играха 9 срещи при изключително голяма конкуренция от почти 60 претендентки от цял свят и много тежък жребий.

В турнира Горанова спечели срещите от предварителния кръг срещу представители на Косово, Филипините, Бразилия, Испания и Люксембург, между които златни медалисти от световни първенства, и се класира на финалите, където в схема всеки срещу всеки 3 от 4-те финалистки печелят квота за участие в Олимпиадата. Горанова обаче успява да се класира на първо място.

Ивет Горанова е златен медалист от Европейските игри в Минск и бронзов медалист от световно и европейско първенство. Карате като спорт влиза за първи път в програмата на Летните олимпийски игри през 2020 година в Токио и е един от най-масовите спортове практикувани в над 100 държави по света.
За първи път Българска каратека печели и квота за участие в игрите. Всяка олимпийска категория е запълнена от само 10 участника, класирани по ранглиста или квалификация.

Споделете
0
0

Comments