> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гонзо вече търси новия национален селекционер


0
0
226

Голямата задача за намирането на нов национален селекционер ще падне върху техническия директор на БФС – Георги Иванов-Гонзо. Това разкри вицепрезидентът на федерацията Йордан Лечков. Сегашният наставник Младен Кръстаич се смята за изгонен. Сърбинът има договор още за година, като все още увърта, вероятно заради неустойката.

“В четвъртък (26 октомври) в 12.00 часа ще се проведе Изпълкомът. Там ще се реши кой ще бъде селекционер. С тази задача е натоварен Георги Иванов, който води разговори за нов треньор, така че ви моля за малко търпение. За мен са важни футболистите, а не толкова треньора.
Той трябва да има авторитет и добра визитка. Колко имена изхабихме заради слабата игра на футболистите? И Стоичков, и Пенев, и Хубчев, Мъри също беше селекционер. Играчите просто трябва да знаят, че когато дойдат в националния отбор трябва да се “сбият”. Никого няма да караме насила да става треньор. Имахме и надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата”, обяви пред БНТ Лечков.

“Има начин да играят повече българи в клубовете. Преди 7-8 години бяхме направили подобно нещо, но знаете какво правиха клубовете. Заменяха младите си играчи до 10-ата минута. Действителността е, че младите хора не си дават зор, футболът не им е интересен.
Много обичам Илиана Раева. Поднасям моите извинения заради това, че съм останал неразбран. Другите спортове се финансират от държавата. За едни държавата е майка, за футбола е мащехата. Ние сме най-голямата и същевременно най-независима организация. Не искам да влизам в спор с колегите. Всички спортове получават финансиране от държавите и общините. Използват ги без да плащат, взимат такси от децата.

За какъв стадион говорим, като той не е дори проектиран. Няма как да искаме да сме най-големите, като нямаме стадиони. Трябва да погледнем истината в очите. Провокирате ме. Преди 15 години всички ми бяха обидени футболистите. За мен са важни футболистите, а не треньорът. За мен е важно треньорът да има добра визитка. Доста имена като треньори употребихме заради слабата игра на футболистите. Да знаят момчетата, че когато дойдат в националния отбор трябва да се сбият. Загуби, но загуби с достойнство. Който и да е треньор ще му пожелая успех. Никой няма да караме насила за национален селекционер. Имахме големи надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата.

Тези, които скандират “Оставка“, няма как да знаят, че ние сме подредили къщичката на футбола. Не ние работата всеки ден да седим и да гледаме тренировките. Добре, аз бих поел вина да подам оставка, но къде е моята грешка!? Аз ходя по улиците, но мен никой не ме псува!”, допълни Лечков.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx