> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гонзо призна за проблемите в БГ футбола


0
0
177

Георги Иванов-Гонзо участва в Информационния ден “Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности”. След това техническият директор на БФС говори и за проблемите в българския футбол.

“Смятам, че проблем в българския футбол са многото школи, които се създават. Превръща се в едно печалбарство. Всяка школа, която се създава, е да взима по-голям брой деца, които да плащат такси. Ние ще вземем мерки – ще направим така, че да има по 25 деца, за да може да се даде адекватна подготовка и обучение на тези футболисти. А в момента тази масовост, която са направили, те превръщат дори професионалните клубове в масови.

Най-важното нещо е да има желание. По времето на комунизма, когато аз съм израсъл, имаше по-лоши условия, но създавахме повече футболисти. А сега има толкова много школи, условията са по-добри, а нямаме резултати. Първо е важно е желанието, а след това да имаме добри специалисти, които да обучават тези деца, защото и това е голям проблем за България – липсата на качествени треньори. Затова произвеждаме и такива футболисти”, каза Иванов.
След това легендата на Левски се ядоса на журналист, който започна да го засипва с въпроси без да му даде възможност да им отговори, и си тръгна.

И ивента на ММС в “Техпарка” участва и президентът Румен Радев, който избра да акцентира върху приобщаването на младите хора към спорта при откриването на информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности”. Събитието в София тех парк имаше за цел да насърчи масовия спорт в страната и в него участие взеха петима министри от служебния кабинет – на иновациите и растежа Александър Пулев, на младежта и спорта Весела Лечева, на електронното управление Георги Тодоров, на образованието и науката Сашо Пенов и на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков. Присъстваха и представители на спортни организации, общинската власт, компании и управляващи органи на програми за европейско финансиране.

“Предстоят множество ремонти на спортните салони и площадки, но първостепенна задача включването на децата в масовия спорт, допълни Сашо Пенов. Втората текуща задача е да бъде осигурена връзката между федерациите и училищата и учителите по физическо възпитание и спорт, които да осъществят прехода от масовия спорт към по-високи спортни постижения, добави той и посочи, че е предизвикателство да бъде показано на родителите, че спортът и ученето не си пречат, а могат да се допълват успешно. Друга цел е да бъде изградена връзка на масовия спорт за развитието му не само в училищата, но и в университетите, каза още той.

Събрали сме се в този отбор на Министерския съвет, на президента Румен Радев, за да направим така, че да развием инфраструктурата на спортните обекти, а съществуващата инфраструктура да бъде обновена, изтъкна Иван Шишков. По думите му неговата институция ще направи всичко възможно, не само да осигури финансиране, а и да проектира какво и как трябва да се строи, за да се издигне нивото на българския спорт и да се създадат условия. Без условия няма как да се произведат добри спортисти, няма как да имаме добри резултати, посочи той.

“Изградена е огромна по мащаб спортна инфраструктура в България, но тя е в тежко състояние”, изтъкна Весела Лечева. Тя отбеляза, че се търси решение, така че по-скоро България да даде модерните съоръжения за нашите деца и нашите елитни спортисти. По думите ? много трудно се намират възможности като решения само през бюджетните средства, но затова насреща са европейските програми и фондове. Много пъти сме коментирали, че масовият спорт е изключително важен елемент, но масовият спорт и елитният спорт не могат един без друг, каза още Лечева.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx