> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Гонзо се разкая за погромите в София


0
0
419

Техническият директор на БФС Георги Иванов изрази съжаление, че фокусът от добрата игра на равенството на България 2:2 с Унгария от европейските квалификации е останал на заден план заради ексцесиите из София.

“Ние съжаляваме за всичко, което се случи. Даже не можем да се зарадваме на мача, на футболистите, на треньорите и да ги поздравим за добрата и мъжка игра. Това, което се случи, беше нещо което няма нищо общо с футбола. И в крайна сметка трябва да разберем, че не случайно СДВР и УЕФА дадоха препоръка да се играе извън София. Защото въпреки всички призиви за мирен протест… хората бяха прави да се играе извън София”, заяви Георги Иванов.

На въпрос дали е наясно срещу какво е бил протестът, той отговори: “Вижте, аз нямам идея как и защо тези фенове го направиха. Ръководството на БФС, без да съм адвокат, го избират президентите на клубовете, а не феновете. За да бъдат толкова агресивни феновете, трябва да има някаква причина. Организаторите на самия протест днес и самите фенове трябва да кажат защо така агресивен беше днес. Защото ние нямаме никакъв проблем фенове да присъстват на мача. Но не и фенове, които са толкова агресивни. Смятате ли, че ако тези хора бяха вътре на стадиона, мачът щеше да премине по нормален начин.

Логичното следващо питане беше колко още националният отбор може да се крие и дали предстоят още мачове при закрити врати. “Националният отбор не се крие. Ние имаме препоръка от СДВР и от УЕФА. Аз не мога да говоря от името на цялото ръководство на БФС. Аз работя от две години и работя само за футбол като технически директор“.

“Дали ще има оставки? Аз съм просто служител на БФС. Но защо хората над мен не подават оставки? Затова ви казвам – президентите на клубовете избират управата. И затова не разбирам защо феновете са толкова агресивни. Всичко това, което се случи днес, няма нищо общо с футбола. А ние в последната седмица се занимаваме само с неща, които са извън самата игра, която я няма. Питайте организаторите и подстрекателите на протеста защо това нещо се случи по този начин? И няма смисъл аз повече да ви обяснявам“, завърши Иванов.
По-рано по-предишният премиер Бойко Борисов поиска оставката на Боби Михайлов, както и на спортния министър доц. Димитър Илиев.
Същевременно от “Продължаваме промяната – Демократична България” поискаха оставките на вътрешния министър Калин Стоянов и на Михайлов.

“Този човек, Борислав Михайлов, трябва да си отива максимално бързо, а относно оставката на Калин Стоянов – това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност”, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.
За искането им е уведомен и премиерът акад. Николай Денков, но от ПП-ДБ не казаха какъв отговор са получили.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx