> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Вкарват в затвора Райън Гигс


36 0

Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс е отстранен от поста на национален селекционер на Уелс, съобщи официалният сайт на Футболната асоциация. Основна причина за това решение е домашно насилие срещу приятелката му Кейт Гревил, за което бе арестуван миналата година, а сега прокуратурата на Краун повдигна обвинение срещу него и Гигс дори е застрашен от затвор.

“В тази връзка официално обявяваме, че селекционер на Уелс на Евро 2020 ще бъде Робърт Пейдж, а за негов помощник е назначен Алберт Стюйвенбърг. На по-късна дата ще бъде свикано заседание на борда на уелската ФА относно бъдещето на Гигс”, се казва в изявлението.
Уелс ще играе в група А с Италия, Швейцария и Турция на шампионата на Стария континент, който ще се проведе от 11 юни до 11 юли тази година.

Впоследствие стана ясно, че Гигс може да получи ефективна присъда от пет години затвор. Оказа се, че има и втора жертва, като това е приятелка на Кейт Гревил, която е присъствала по същото време в имението.
Според в. “Сън” максималната присъда, която Гигс може да получи, ако бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, е пет години зад решетките.

Самият Гигс излезе със следното изявление:
“Имам пълно уважение към процеса и разбирам сериозността на обвиненията. В съда ще пледирам, че съм невинен и чакам с нетърпение да изчистя името си. Пожелавам успех на Робърт Пейдж, треньорския щаб, играчите и феновете по време наЕвропейското първенство през това лято“.
Окончателното решение за бъдещето на Гигс ще бъде взето на по-късен етап.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading