> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пламен Константинов се закани на Цецо Соколов


0
0
182

Селекционерът на националния ни волейболен тим – Пламен Константинов, се закани на капитана Цветан Соколов. Дuпничанинът отказа да играе за “лъвовете” в Лигата на Нациите, за да си почива. Гибона пък се оказа че не приема това решение и обяви, че ще помисли дали ще повика диагоналът за Европейското първенство, на което сме съдомакин, както и за квалификацията за Олимпиадата. Константинов също така засегна горещата тема с Матей Казийски по време на откритата тренировка, която отборът проведе в столичната зала “Христо Ботев”.

“Вижте… дайте да оставим Матей да вземе своето решение. Мисля, че Матей е достатъчно голям, разумен и улегнал човек, за да прецени “Да или не”. Това не ни влияе, няма някакви очаквания.

Лично аз нямам някакви очаквания всеки ден дали Матей ще се съгласи или не. Той трябва на спокойствие да прецени плюсове, минуси и това, което е добро за него, и ако прецени, че може да ни помогне, с удоволствие Матей е добре дошъл.

Не очаквайте, че появяването на Матей ще промени до толкова един отбор и да стане от черно бяло. Матей, с това което е като име в световния волейбол, е едно явление в нашия волейбол. Аз го казах вече, Матей може да бъде един импулс, един стимул не само за феновете, но и за това поколение волейболисти, които сега растат. Да го видят с националната фланелка, ще искат да станат като него. Ще бъде един пример. Това е ролята на Матей.

Исках Цветан Соколов да играе в Лигата на нациите, но той реши да почива. Тук не е въпрос на някакъв конфликт, просто разминаване във вижданията. Моето желание беше Соколов да играе в първите два турнира от Лигата на нациите, а неговото желание беше да почива. Разминават ни се вижданията, но аз нямам нито инструменти, нито желание да карам някой насила да играе в националния отбор.

Ако един състезател има някакви проблеми, защото имаше такива коментари, че е имал тежък сезон. Да, тежък сезон, но е тежък сезон за всичко, не е само за Цветан. Ако е имал някакви здравословни проблеми, един състезател, ако е извикан в националния отбор, е хубаво да се яви поне един път в залата. Да си поговорим какви са проблемите, ако трябва да се предприеме някаква терапия, някакво лечение, възстановителни процедури, фитнес програма и т.н.

Ще преценя дали да го извикам за Европейското първенство и олимпийската квалификация от това, което видя от състезателите, с които разполагаме в момента. Вижте сега, трябва да има някакъв ред, да се разделят състезателите на две групи. Едната група са тези, които са поели вече ангажимент да играят за националния отбор в този олимпийски цикъл, те трябва да се явяват. И има една група състезатели, които са се отказали от националния отбор, но в даден момент националният отбор има нужда от тях.

Бихме ги поканили, но те могат да преценят да дойдат ли или да не дойдат. Но… тези, които са поели ангажимент да изиграят този олимпийски цикъл, ако по време на него, всяка година един или двама-трима решават “Аз искам да играя” или “Аз не искам да играя”, това не води до нищо хубаво. И затова според мен, когато си поел ангажимент за един олимпийски цикъл, изиграваш си го и след това казваш “Повече без мен! Правете отбора за следващия олимпийски цикъл без мен.” И тогава всеки един треньор планира и започва да работи с един друг състав, който да достигне оптималното си състояние в края на олимпийския цикъл. Само така се прави отбор“, сподели Константинов.

Снимка: БФВолейбол

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx