> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Германия: Вече сме футболно джудже


0
0
190

Германия се събуди с предвидимо главоболие след кошмарното отпадане от груповата фаза на Мондиал 2022. Бундестимът победи Коста Рика с 4:2, въпреки че 12 минути преди края губеше с 1:2. Но това не стигна, тъй като Япония надделя над Испания с 2:1 и остави отбора на Ханзи Флик на трето място в групата.

Така за втори пореден път германците, които винаги са сред фаворитите на световни първенства, изобщо няма да дочакат втората фаза. Преди 4 години в Русия ги изхвърли Корея, сега – Япония.
Реакциите, предвидимо, са като за пред апокалипсис, но футболен.

Още след края, селекционерът Флик бе бесен в студиото на националната телевизия ARD.
“Много бях ядосан още на почивката. След толкова много пропуски и грешки… Казах им го – ядосан съм, това не е стандартът на Германия. Не може да сме толкова компактни и добри в отбрана срещу Испания, а днес… Фокусираме се от години върху това да произвеждаме играчи от нов тип, модерни и адекватни на тези, които имат останалите големи футболни нации. Но забравяме най-важното – Бунсдестима винаги се е осланял на здрава защита, на базовите неща.
Джамал Мусиала не заслужаваше да отпадне, той бе най-яркият ни играч тук. Това момче заслужаваше да играе още на Мондиала. Но той е учен на футбол в Англия, не в Германия. Само отбелязвам.”
Джамал израсна в школата на Челси, но избра да играе за Бундестима, а не за Трите лъва.

Не ме питайте за Испания! – ядоса се Томас Мюлер, лидерът на отбора, в интервюто си веднага след края. – Тази тема дори не бива да я обсъждаме, защото това е отбор, който победи тук на Мондиала със 7:0. А видяхте, че го направи срещу Коста Рика, един съвсем не слаб тим. Всеки получава това, което си заслужи. Ние сме катастрофа, ние сме пълен шок. Невероятно е, но отпадаме. И никой друг не е виновен за това.”

Медиите са безпощадни, което можеше да се предположи.
“Край на една голяма футболна нация”, пише в. “Билд”. Изданието добавя:
“Някога светът трепереше от германския отбор на големи първенства. Сега ние сме футболно джудже. Никой не се страхува от този отбор, а самите ние се притесняваме всеки път, когато той трябва да играе.”

“Защо обвиняваме испанците, че са загубили от Япония? Да припомним, че една щастлива победа на Коста Рика над азиатците изобщо ни остави шанс да продължим…”, пише “Шпигел”.

Още едно падение“, отбелязва “Франкфуртер Алгемайне” в огромно заглавия. И припомня: “Преди четири години в Русия си мислехме, че не може да стане по-лошо. Е, стана и по-лошо.”

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx