> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Фурнаджиев разкри тайната за успеха на националния отбор


0
0
171

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз и бивш негов вицепрезидент Атанас Фурнаджиев заяви, че националният отбор няма да постига успехи, докато в него няма гръбнак от поне четирима-петима футболисти, които да играят във водещи първенства в Западна Европа. Освен това Фурнаджиев подчерта и липсата на подкрепа от страна на държавата като основна причина за проблемите на футболния терен.

“Футболът е дълга тема. За да имаме качествен национален отбор, е необходим гръбнак от поне четири-пет футболисти, които да играят титуляри в големите европейски първенства. Говорим за Германия, Италия, Франция, Испания. Гръбнакът на отбора трябва да е от футболисти, които играят там. Докато това не се случи няма какво да очакваме от националния отбор”, каза бизнесменът.

“Нещата са в детско-юношеския футбол. Там трябва да се изграждат тези футболисти, но се работи погрешно. Ние нямаме изградени футболисти, защото не произвеждаме такива. В другите държави се работи с треньори в детско-юношеските школи, които получават сериозни заплати и по този начин произвеждат футболисти. Нашите клубове едва намират пари да финансират мъжкия си отбор. За детско-юношеския футбол няма пари. Използват се стари методики и не произвеждаме футболисти”, добави той.

Фурнаджиев призна, че и БФС носи вина за настоящата ситуация, но основната отговорност е на държавата, която според него е оставила футбола на произвола.

“Със сигурност и БФС има вина, но футболът в цял свят в момента е много пари. Необходимо е сериозно финансиране. Ако погледнете съседни нам държави, които са близки по население, ще видите, че те отделят по 100 милиона евро на година за футбол. Имат изградени стадиони, изградени школи, инвестират в детския футбол. Това в България не се случва. България не е дала нито един лев финансиране на футбола от 1989 година насам. Тук говорим и за държавата, и за общините. Не казвам, че тези пари трябва да се дават на БФС. Но да се дават за стадиони, за подготовка на школите, за треньори, за заплати. Докато не се дадат сериозни средства за детско-юношеския футбол, независимо кой е в ръководството на БФС, резултати няма да има”, завърши Атанас Фурнаджиев.
Очакванията са още тази седмица селекционерът Младен Кръстаич да бъде уволнен, а за мястото му е спряган Илиан Илиев.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx