> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ханзи Флик започна преговори с Бундестима


32 0

Ханзи Флик ще разговаря с ръководството на Германския футболен съюз (ГФС). Това потвърдиха от организацията. От известно време наставникът на Байерн е фаворит за поста, който ще бъде освободен от Йоаким Льов след Европейското първенство.

“Не е тайна, че ГФС цени много Ханзи Флик. Може да потвърдим, че ще водим разговори с отговорните фактори в Байерн”, се казва в изявление на местната федерация.

Желанието на Флик е да продължи кариерата си като селекционер на Германия. След като миналия сезон спечели всички възможни трофеи с Байерн, той се превърна в един от най-търсените треньори. След конфликт с ръководството, специалистът обяви, че напуска след края на сезона, а мястото му от 1 юли ще заеме Юлиан Нагелсман. Баварците ще платят 30 млн. евро за младия специалист.

Те искаха да вземат пари по “трансфера” на Флик в Бундестима, но от ГФС са категорични, че няма да нарушат традицията. “Никога досега германски селекционер не е назначаван след плащане на неустойка, припомни президентът на местния футболен съюз Фриц Келер.
Според вестник “Абендцайтунг” двете страни са намерили приемливо решение за всички. Байерн и Германия ще играят приятелски мач и приходите от него отиват изцяло в касата на мюнхенци. Не е ясно кога точно ще се играе контролата, но на 100% се очаква това да стане още тази година.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading