> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Финалът на Шампионската лига няма да е в Истанбул


0
0
390

Финалът на Шампионската лига, в който ще участват Манчестър Сити и Челси, вероятно няма да се проведе в Истанбул. Според ESPN УЕФА и Футболната асоциация на Англия водят преговори по въпроса, след като британското правителство постави Турция, която трябваше да бъде домакин на финалния мач, в червения списък на страните за пътуване поради ситуацията с коронавирус. Всеки, който се връща във Великобритания от държава от “червения списък”, ще трябва да премине 10-дневна карантина.

Миналата година финалът на Шампионската лига бе преместен от Истанбул в Лисабон поради ситуацията с коронавирус. По-рано през седмицата беше съобщено, че Астън Вила вече предложи стадиона си за финала. До тук се стигна, след като Турция реши да отпусне на Сити и Челси общо 8000 билета, но в следващите дни вероятно Англия ще забрани на феновете да пътуват, за срещата, която трябва да се проведе на 29 май в Истанбул.

Правителството на Великобритания смята, че по-разумният вариант е финалът да се състои на Острова, тъй като участниците са два английски отбора. Така феновете ще могат да посетят двубоя.

“Опасявам се, че трябва да поставим Турция в червения списък. Това означава, че фенове не трябва да пътуват до Турция. ФА говори с УЕФА. Отворени сме да сме домакин на финала, но това е решение на УЕФА“, заяви министърът на транспорта Грант Шапс.

Изглежда, че това е ход, чрез който британското правителство се опитва да окаже натиск на европейската футболна централа. От УЕФА наскоро обявиха, че финалът остава в Истанбул и не бяха наясно с последното развитие. “В УЕФА разбрахме наскоро, че Турция е поставена в червения списък и ни трябва малко време, за да обмислим ситуацията”, заяви говорител на централата.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments