> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Връщат феновете по трибуните


40 0

Българските фенове съвсем скоро ще могат да наблюдават мачове от трибуните. Съществува голяма вероятност още от този уикенд да бъдат допуснати отново зрители по стадионите, залите и спортните съоръжения. Очаква се това да бъде потвърдено съвсем скоро. В момента се уточнява колко процента от седалките на стадионите ще бъдат заети от публика. “Ангелов, помислете за публиката”, обърна се премиерът в оставка Бойко Борисов към здравния министър. Другата възможна дата е 1 май.

През месец май предстоят последните кръгове от футболното ни първенство, както и финалът за Купата на България. Мачът между ЦСКА и Арда е на 19 май на стадион “Васил Левски”. Говори се, че на арената ще има около 30% от капацитета – някъде около 13 хиляди зрители.

За последен път фенове по трибуните имаше в средата на октомври, като ЦСКА и Лудогорец успяха да изиграят по един мач от Лига Европа пред публика – срещу Клуж и Антверп.
След това мерките срещу пандемията за втори път затвориха за посещение спортните събития в България и на закрито, и на открито.

А редовният сезон завършва на 26 април, понеделник, с два мача. В петък, 30 април, се очаква да е първият двубой от втората фаза на първенството, а от събота 1 май, публиката да се завърне по трибуните.
Засега няма официална позиция по темата нито от БФС, нито от здравните власти. Но разговори вече са се водили.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading