> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Заради феновете Ман Юнайтед с 200 млн. паунда загуби


62 0

Бурните протести на феновете на Манчестър Юнайтед срещу собствениците от семейство Глейзър донесоха на клуба пропусната печалба в размер на 200 милиона паунда, съобщава в. “Гардиън”. След неуспешния опит за формиране на Европейска Суперлига феновете на “червените дяволи” подновиха своите протести срещу американските бизнесмени, започнали още при купуването на клуба от тяхна страна през 2005 година.

Миналата неделя хиляди привърженици на тима се събраха около “Олд Трафорд”, а някои от тях дори нахлуха на стадиона, което доведе от отлагане на голямото дерби с Ливърпул. Впоследствие недоволните от управлението на клуба фенове започнаха кампания за бойкот на продуктите на всички спонсори и партньори на Манчестър Юнайтед.

Именно това е притеснило британската компания Дъ Хът Груп, която е била съвсем близо до десетгодишна сделка с клуба на стойност 200 милиона паунда. Един от продуктите на фирмата – Myprotein, е трябвало да бъде рекламиран на тренировъчните екипи на Юнайтед в следващите десет години срещу 20 милиона на година. Ръководството на компанията обаче се е притеснило от заплахите на феновете за бойкот и в петък е съобщило на един от директорите на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд, че сделката пропада.

Договорът на “червените дяволи” с настоящия партньор за тренировъчните екипи AON изтича на 30 юни, което означава, че сега ръководството на Юнайтед разполага с много малко време, за да намери нов спонсор.
Към момента Дъ Хът Груп и Манчестър Юнайтед отказват официален коментар.

Снимка: Фейсбук