> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Без български фенове при гостуванията в евротурнирите


0
0
59

Европейската футболна асоциация УЕФА излезе с решение, което засяга пряко феновете на четири български отбора – Лудогорец, ЦСКА, Локо (Пд) и Арда. Гостуващи фенове няма да могат да гледат мачове на своите отбори в предварителните кръгове на Европейските клубни турнири, стана ясно след онлайн брифинг между УЕФА и всички участващи отбори в трите турнира.

УЕФА ще се съобразява с вътрешното законодателство за посещаемостта на мачовете. Към днешна дата домакинските срещи на четирите отбора могат да се провеждат при 50% от капацитета на стадионите, на които отборите ще играят.
Правилата важат за мачовете от предварителните кръгове, като се очаква за груповата фаза да се вземе решение в следващите няколко месеци.
От Локомотив вече обявиха на кои дати ще се играят мачовете срещу чешкия Словачко. Очаква се същото да сторят и от Лудогорец, които най-рано започват участието си в Шампионската лига.

“Локомотив домакинства на Словачко на 22 юли. Очаква се “черно-белите” да гостуват на “чехите” на 29 юли на техния стадион “Мирослав Валенти” в град Ухерске Храдище. В предварителните кръгове няма да се допуска гостуваща публика по стадионите – само домакинска!
Срещите в България (към днешна дата) ще се провеждат при заемане на не повече от 50% от местата за публика и при спазване на COVID мерките.
Наказанието за една затворена трибуна изтече на мача с Тотнъм”, обявиха от “Лаута”.

Снимка: ЦСКА

Споделете
0
0

Comments