> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Евро 2020 в Русия и Нидерландия ще е със зрители


50 0

Мачовете от европейското първенство по футбол в Санкт Петербург това лято ще се проведат пред наполовина пълни трибуни. Организаторите от руска страна са се договорили с властите стадионът в Санкт Петербург “Газпром Арена” да бъде отворен на 50 процента от капацитета за зрители.
Това разкри гендиректорът на Оргкомитета Алексей Сорокин по време на конференция на тема “Спортният мениджмънт в условия на пандемия”, която се проведе в Санкт Петербург.

“Оптимисти сме за организацията на мачовете от Европейското първенство. Имаме договореност срещите да се проведат с 50% зрители по трибуните. Уверени сме, че това централно събитие в спортния живот на Русия това лято ще премине с минимално допустимите ограничения и при съблюдаване на всички необходими правила”, каза Сорокин.

Подобни са плановете и в Нидерландия.
“Вярвам, че може да допуснем зрители на 2/3 или 3/4 от капацитета на стадиона. Все още има 2-3 месеца до началото на първенството и броят на ваксинираните хора ще бъде по-голям“, каза директорът в Холандската футболна федерация Ерик Гуде пред местните медии.

Амстердам ще приеме три мача от груповата фаза и един осминафинал от континенталния шампионат, който за първи път ще се проведе в 12 града на Европа между 11 юни и 11 юли.
Локдаунът в Холандия бе удължен до 20 април, но в събота тестово ще бъдат допуснати 5000 души на мача от световните квалификации между “лалетата” и Латвия в Амстердам.

Така амбициите на Англия да приеме целия шампионат окончателно бяха прекършени.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading