> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Биляна Дудова: Мечтаех да чуя отново химна и това ме мотивира


43 0

Още седмица преди първенството си мечтаех за момента, в който ще развея българския флаг и отново ще чуя химна, стъпила на първото място на стълбичката. Тов сподели Биляна Дудова, която във Варшава стана за четвърти път европейска шампионка по борба при жените.

“И това ме мотивираше всеки ден да тренирам много здраво. Знаех, че ще ми бъде трудно много. Но излязох за това първенство като на война. Абсолютно нямах никакви притеснения за финала. Дори не ми е минавала мисълта, че мога да загубя. Вече за четвърти път се срещам с руска състезателка на Симеон Щерев. Да, сега той е от другата страна, но съм сигурна, че вътрешно в себе си и той е искал аз да победя“, допълни тя след големия си успех в столицата на Полша.

Освен четирите европейски титли при жените, Дудова има и европейско злато до 23 години през 2018, като за трети път става първа при 59-килограмовите. „Тази категория е най-близка до моето нормално тегло, но за жалост не е олимпийска“, допълни шампионката.

От 2017 Биляна е неизменно на европейския връх, но през 2020 серията й бе прекъсната от сребро в Букурещ, за да се върне триумфално след редица премеждия, в които изкара и COVID-19. Заради заболяването Дудова пропусна и Световната купа в Белград през декември, като даде положителен тест в навечерието на надпреварата.

“Много трудно се възстанових от коронавируса. Не бях физически и психически готова да се върна за големите състезания, трябваха ми 4-5 месеца. На „Дан Колов“ вече бях себе си, на европейското също бях сигурна във възможностите си. Щастлива съм, че отново успях да зарадвам цяла България. И показах коя е Биляна”, разкри шампионката.
Женският ни национален отбор се прибира утре, 24 април, в 17.35 часа с полет от Варшава.

Снимка: БФБорба

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading