> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мъри Стоилов е първа опция за Левски, разкри Диксън


0
0
93 0

Мъри Стоилов е първа опция за наставник на Левски. Това призна спряганият за нов собственик Джоузеф Диксън. Англичанинът добави, че Наско Сираков ще остане президент на “сините”. Стига само сделката да се осъществи.
“Заедно с г-н Сираков, който ще остане президент на клуба, се срещнахме с г-н Стоилов. Той е първият ни избор за треньор, предпочитаната опция, в момента сме в преговори с него. Знаем, че скоро започва подготвителната част преди началото на сезона, знаем какво е постигнал Станимир Стоилов в миналото с Левски. Трябва да покажем нещо позитивно и обещаващо на феновете на тима, преди да продължим по-агресивно с идеите ни за нов стадион тук“, каза Джоузеф Диксън.

“Знам, че има особен интерес към ситуацията с Левски и мисля, че най-лесният начин да успокоя всички е да дам тази пресконференция. Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Тъжната истина е, че за много отбори в Източна Европа не е устойчив. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа”, каза Диксън.

Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция. Искам да ви кажа, че никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи. Вече съм дал необходимата документация, за да се придвижи напред. Доколкото ми казаха адвокатите всичко е готово и остават само формалности.

“Всички инвестиции са обвързани с риск. Знаем, че земята е държавна собственост, а не на клуба. Приели сме го и вярваме, че има смисъл да изпълним плана си. Това не е шега, възнамеряваме да имаме значителни приходи и доходи, ако изградим стабилна марка. В някакъв момент бих могъл да продам клуб, но това е в някакъв дългосрочен план. В момента, в който станем собственици, ще инвестираме. Преди това няма как да стане”, каза още Диксън.

Причината да получа финансиране от 250 млн. долара са редиците успешни проекти в САЩ, които съм реализирал. Аз съм въвлечен във футбола. Имах доста неуспешна кариера. Относно моята футболна кариера, знаете я всички”, допълни той. Планът на британеца е да да построи нов стадион, както и МОЛ, което според него ще се случи в следващите три години.

0
0