> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Дания със странен бойкот на Мондиал 2022


0
0
93

Футболните национали на Дания огранизират странен бойкот на Мондиал 2020. “Червеният динамит” ще пътуват на Световното първенство в Катар без семействата си, съобщиха местните медии във вторник, тъй като датската футболна федерация иска да сведе до минимум дейностите си в Катар като протест срещу погазването на човешките права в страната.

“Не искаме да допринасяме за създаването на печалба за Катар. Следователно намалихме максимално нашите пътувания. На предишните Световни първенства съпругите и приятелките на играчите са пътували с отбора, но сега отменихме това”, каза мениджърът по комуникациите Якоб Хойер пред вестник “Екстра Бладет”

Компанията за спортно облекло Hummel заяви миналата седмица, че екипът, който Дания ще носи на Световното първенство, е създаден като протест срещу погазването на правата на човека в Катар. Hummel каза, че е намалил максимално детайлите по фланелките на Дания, а също така пусна черен екип.

Датският футболен съюз също е намалил пътуванията до Катар за членовете на борда на организацията, съобщиха местните медии миналата седмица. Всеки от тях може да присъства само на един мач на Дания, докато не повече от двама членове на борда могат да присъстват на всяка среща.
Дания започва кампанията си на Световното първенство на 22 ноември срещу Тунис.

Катар е изправен пред остри критики от страна на правозащитни организации и медии заради отношението си към работниците мигранти.

Анализ на вестник “Гардиън” през февруари 2021 година показа, че 6500 мигранти от Южна Азия са загинали в Катар от 2010-а насам, а Международната организация на труда заяви, че Катар не докладва реално смъртните случаи на работници.

Организаторите на Мондиала в Катар, Върховният комитет за наследство, оспори твърдението, че “турнирът е струвал живота на хиляди хора”.
Правителството заяви, че неговата трудова система е в процес на разработка, но отрече доклада на “Амнести Интернешънъл” от 2021 година, че хиляди работници мигранти все още са експлоатирани.

Снимки: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx