> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Цанко Цветанов: БГ футболът още живее в 1994 година


0
0
268

Българският футбол още живее в 1994 година и това е в основата на проблемите на клубовете и националния отбор, сигурен е помощник треньорът на Левски – Цанко Цветанов. В предаването “Код Спорт” по RING той добави, че Станимир Стоилов е един от малкото успешни български специалисти, защото има умения и знае как да ги приложи на терена.

 • Цанко, дълги години работиш със Станимир Стоилов и в България, и в чужбина. Защо е толкова успешен той?
 • Защото е почтен и честен към футбола. Също има достатъчно знания и уменията да ги приложи на терена. Честен е с футболистите, вижда, показва им грешките и ги прави по-добри.
 • Подредена ли е вече къщата на “сините”?
 • Не, не е подредена, защото трябва време. Всички хубави неща се случват по-бавно. Това, че постигаме добри спортни резултати и се вижда позитивизъм, не значи, че в Левски всичко е цветя и рози. Финансовите проблеми, които съпътстват отбора, са бодли. Липсата на възможности да намерим още по-добри играчи, да направим отбора ни още по-добър, също може да се каже, че е бодил и боде. Споделих на футболистите и отново ще им го напомня – привилегия е в момента да се играе в Левски. Единственото място в България, където има атмосфера за футбол. Реална, истинска атмосфера. Всички хора, които обичат футбола, искат да има пълни трибуни, атмосфера, настроение. Това в Левски го има. И то го има всеки мач.
 • Какви играчи ще привлечете на паузата между двата полусезона? Говори се вече, че седмина бразилци ще акостират на стадион “Георги Аспарухов”.
 • Те пишат доста неща по медиите. Седмина бразилци няма как да акостират, защото имаме лимит от петима чужденци извън Европейския съюз, другите няма как да играят. (Смее се) При всички положения ще има хора, които ще дойдат, но бройката няма да е голяма. Няма нужда от голямо текучество, когато искаш да изграждаш нещо. Но пък винаги е хубаво, когато идват нови хора. А най-нормалното е да се разделиш с хора, които не се представят достатъчно добре.
 • Какво са феновете на Левски за теб?
 • Нали в България се говори за модела “Бащица” или друг модел на управление? Аз мога да кажа, че Левски си има бащица също. Това са нашите фенове, те са хората, които ни издържат, които ни подкрепят. Благодаря на всички левскари за подкрепата, за помощта и за любовта към отбора и към Левски.
 • Ти си част от “златното” поколение на българския футбол, беше помощник и на националния тим. Какво се случва с “А” отбора? Защо вече съперници, които сме смятали за аутсайдери, ни създават проблеми?
 • В българския футбол, в това число и ние, аз не се изключвам, говорим повече, отколкото работим. На приказки сме световни шампиони. Ние още живеем в 1994 и това ми го каза още Матеус като дойде. Само че вече сме 2022. Останахме си там само с приказките и с големите успехи, а работата е малко. Не сме достатъчно взискателни, а ако някой е взискателен, той става лош. Отрекохме тотално треньорската професия. В момента в българския футбол на много малко места треньорът е треньор. В очите на собствениците треньорът е просто необходимо зло, защото Футболният съюз и УЕФА искат някой лицензиран човек да стои. Те знаят всичко по-добре от треньорите и треньора го ползват като изтривалка. Мен кой ме научи на азбуката? Учителят. Като нямам добър учител, няма как да стана и добър ученик. За мен това е в основата. Все още Футболният съюз не знам поради каква причина не иска да го реши това и треньорът по футбол няма този статут, който би трябвало да има, за да може ако не друго, то поне след един месец да не бъде изгонен, а да може треньорът да прави някакви дългосрочни планове и да има дългосрочни идеи.
 • Докога ще продължи това пропадане? Смяташ ли, че новият селекционер Младен Кръстаич ще промени тази негативна тенденция?
 • Новият селекционер няма как да промени негативната тенденция, ако ние, треньорите във всички български клубове, не започнем да работим и да подготвяме по-добре футболистите. Няма как и ако самите футболисти нямат амбицията да покажат по-голямо развитие и да станат по-добри. За мен това е в основата. А иначе селекционер на националния отбор, който ги събира за три дни, и магьосник да е, няма как да промени това нещо, ако ние не изпращаме подготвени футболисти. Да, има я и другата страна, че комуникацията не само с този селекционер, който е в момента – г-н Кръстаич, а с всички мисля, че е нарушена. Единственият човек от Футболния съюз, който аз съм видял тази година да дойде и да пита на “Герена” как са футболистите, какво мислите, това беше Георги Иванов. Не съм чул нито един треньор на национален отбор – младежки или юношески, да дойде и да пита – вие ги тренирате, къде виждате техните грешки, къде могат да се подобрят? Като чуя, че треньор на националния отбор ще ги научи на нещо. . . Какво може да ги научиш, като ги виждаш за три дни и след като са изиграли определения мач, три дни след като са се завърнали в клубовете са забравили всичко, което им е говорено в националния отбор?
  Снимка: Фейсбук
0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx