> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стадионът на ЦСКА ще струва над 90 млн. лв.


0
0
341

Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, говори за клуба. Ръководителят на червените се спря основно на темата със стадион „Българска армия“ и официализирането на съвместното дружество с държавата в лицето на ММС.

Филипов разясни и приключилите отношения с германската компания SportFive, както и шансовете на лидера в efbet Лига за 32-а титла. Към този момент ЦСКА води с точка пред шампиона в последните 11 години Лудогорец. Не на последно място директорът разясни, че с началото на тази 2023-а година е изготвена изцяло нова концепция за школата, а недалечна цел на ръководството е построяване на общежитие на базата в Панчарево.

Най-важната стъпка е факт. ЦСКА е съсобственик на „Българска армия“. Много важна стъпка е учредяването на дружеството с ММС, така ЦСКА може да разполага със стадиона си. Плод е на дългогодишен труд, за който трябва да благодарим на семейство Ганчеви и тяхната непримиримост.

Трудностите бяха много, много пречки. Но дори за миг не си помислихме, че няма да стигнем дотук. Всички работихме постоянно. Хубавите неща се случиха. Договорът е безсрочен. И държавата, и ЦСКА са със защитени интереси. 50% е за държавата с имота, 50% е и за ЦСКА с капитала.

Тези седем внесени 7 милиона лева са 25%. Останалите 75% са капитала за построяването на стадиона. Този капитал обаче няма да е достатъчен. Ще бъде многократно надхвърлен. 70-90 милиона е реалната стойност на стадиона. Базата в Панчарево стана прекрасна, но има неща за довършване. Имаме желание за строеж на общежитие. Проектантските изчисления за построяването на стадиона е 80-90 милиона лева, но с тази инфлация може да ги надхвърлим. Въпросът за допълнителни партньори не е към мен. Към семейство Ганчеви, аз не мога да кажа.

Със срокове не можем да се ангажираме. Зависими сме от различни институции. Дано получим разрешенията в най-кратки срокове. Договорът със „Спортфайв“ беше консултантски. Няма никакви спорове. Първо, ние дори нямахме договор с тях, а с фирма, която беше ангажирала немски консултанти. Няма драма в това отношение. Не мога да коментирам раздялата с Инджов. Благодаря му за работата в ЦСКА.

Атмосферата срещу Ботев Пловдив беше много хубава. Добре е отборът да бъде подкрепян. Всеки играч желае да има пълни трибуни. Не сме се срещали специално с привърженици. В началото на лятото с Дани Ганчев разяснихме какво искаме да направим и постигнем. Мисля, че се вижда промяната в клуба в много направления. Отборът играе добре, съвкупност е.

Имаме една основа, добър отбор. Идеята и желанието на треньора е за класни играчи. Имахме нужда от играч като Хайнц – с добър поглед и пас, техничен играч. ЦСКА през годините беше близо до титлата, ние сме конкурентът на Лудогорец. Къде футболно, къде някои субективни фактори попречиха на ЦСКА. Винаги се преследва титлата в ЦСКА. Всеки мач играем по-добре.

Факт е, че недостатъчно футболисти стигат до първия отбор. Искаме идентичност в школата. Когато се говори за нея, да се знае, че има ценности, морал. От началото на годината разработихме концепция за школата. За мен в България е голям проблем, че почва да се обръща внимание на юношите след 15-годишна възраст. Тогава трябва да се набляга на компоненти вече.

Жалко, че загубихме един велик футболист и голям човек като Петър Жеков. Каквото и да се каже за него, все ще е малко. Стотици го изпратиха – това говори какъв човек е бил и какво е направил в България“, каза пред “Диема спорт” Филипов.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx