> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Швейцарци бранят ЦСКА пред Спортния съд


0
0
80 0

Голяма швейцарска адвокатска кантора води делата на ЦСКА пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), информира “Тема Спорт”. Фирмата е със седалище в Цюрих и има богат опит в областта на спортното право и експертното консултиране на футболни клубове.

От “Армията” обаче предпочитат да не разкриват името на кантората, чийто юристи си сътрудничат с клубните адвокати от българска страна по делата, заведени срещу и от ЦСКА в КАС.
От съда в Лозана вече се произнесоха по едно дело в полза на “червените”, които няма да плащат 50 000 евро на мениджърката Сокена Ба. Остават решенията по още девет дела. По тях адвокатът на “червените” Станислав Трендафилов обяви, че нямат притеснения. “Очакваме дори онези в наш ущърб от ФИФА да бъдат решени в наша полза, но все пак това е съд и трябва да изчакаме окончателното му решение”, каза преди дни юристът.

А паралелно стана ясно, че утре трябва да стане ясен стадионът, на който ще се играе двубоят за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата ЦСКА.
Мачът ще се играе на 17 юли, събота, и ще сложи фактическото начало на сезон 2021/22, като стартът на Първа лига ще бъде даден седмица по-късно. Градът и съоръжението, на което ще играят “орлите” и “армейците”, се очаква да бъдат определени на предстоящото редовно заседание на Изпълкома на БФС на 11 юни.

Фаворити да приемат сблъсъка са Националният стадион “Васил Левски” в София и “Ивайло” във Велико Търново, като старопрестолната столица би била логичен избор, ако се предпочете срещата да бъде на неутрален терен.

0
0