> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА 1948 поиска да изгонят рефера Никола Попов


0
0
368

ЦСКА 1948 излезе с декларация, в която настоява за спирането на правата на родния арбитър Никола Попов. Причина за това, че армейците се чувстват ощетени след съдийските отсъждания на рефера в двубоите им с Левски и Арда.

Ето и пълната декларация:

До футболната общественост в България,

От основаването на ФК ЦСКА 1948 през 2016 г. избрахме да градим един различен футболен клуб. Футболен клуб, който разчита на честна игра и спортсменство. Футболен клуб, който изгражда силен отбор от български играчи и е способен да побеждава, въпреки съдиите, а не благодарение на тях.

Вярваме, че само с честна игра и развитие на родни таланти може да се възвърне (частично) доверието в българския футбол. Доверие, което бе проигравано години наред със съмнителни мачове и безброй скандали.

Поставихме си за цел да не се вписваме в тъжната действителност на футболния „елит“. Да не се борим за и против съдийски назначения. Да не коментираме съмнителни отсъждания, дори когато сме ощетявани от арбитрите. Защото не желаем да допринасяме за токсичната среда, която отвращава футболните привърженици.

С оглед на събитията от последните месеци трябва да отчетем, че нашата сдържаност бива погрешно интерпретирана като слабост. И това подвежда ръководителите на съдийската комисия да смятат, че могат безнаказано да се подиграват с труда на нашите футболисти и треньори. Няма да допуснем това!

В тази връзка настояваме за следното:

  1. Председателят на съдийската комисия да понесе отговорност за абсурдните си твърдения, че съдиите правят грешки заради проблеми с оросяване на мозъка. Подобно изказване – особено отстрана на техния ръководител – подрива сериозно авторитета на българските рефери и поставя под въпрос способността им да ръководят футболни срещи под егидата на УЕФА и ФИФА. От друга страна, с назначаването на Никола Попов за главен съдия на срещата между отборите на ФК ЦСКА 1948 и ПФК Левски София от 19-ия кръг на ППЛ се нарушават правилата за футболното съдийство на Българския футболен съюз. Те твърдят, че когато футболен съдия е назначен за мач на даден отбор, то в следващите три кръга не може да бъде назначаван за мач на същия отбор повторно. Този рефер обаче ръководи и двубоя ПФК Арда – ФК ЦСКА 1948 от 16-ия кръг.
  2. Да има пълна прозрачност относно дейността на съдийската комисия и всички нейни заседания да се излъчват на живо в интернет. В момента съдийската комисия функционира като „черна кутия“, от която се процежда само тази информация, която председателят й реши да сподели. Такава практика няма място в европейска България!
  3. Оценките на съдиите да бъдат обявявани публично, както тези на съдийския наблюдател, така и тези на самата Съдийска комисия. Включително, да бъдат оповестявани публично наказанията и периода, за който са спрени правата на даден съдия.
  4. Да бъдат спрени правата на Никола Попов, който в два поредни мача на нашия отбор (срещу Арда и Левски) взе безспорно грешни решения и повлия решително на крайния резултат. Всички сме свидетели на множество сериозни грешки от този съдия през годините, както и на много жалби срещу него, които остават без последствие. Вероятно заради роднинската му връзка с бившия заместник изпълнителен директор на футболния съюз. Крайно време е БФС да даде знак, че не може да има безнаказани!

Вярваме, че тежките проблеми в съдийската комисия следва да бъдат адресирани максимално скоро. Не приемаме опитите за отлагане на решения под претекст, че трябва да се изчака провеждането на извънреден конгрес на БФС, за да бъдат изчистени „лошите ябълки”.

С уважение,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА С ПРОМОКОД 01-701
50лв фрийбет или до 200лв депозит бонус
НАЧАЛЕН БОНУС 100% до 200 лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments