> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА 1948 е против промяната на първенството


49 0

От ЦСКА 1948 излязоха с декларация, в която категорично се обявяват против промяната на формата на efbet Лига. Както е известно, клубове са попитани дали са съгласни от следващия сезон отборите да бъдат увеличени на 16, като да се премахнат плейофите. По този начин обаче няма да има изпадащи и до края отборите, които не се борят за медалите, могат да си играят “черно тото”. А основен спонсор на новака в българския футбол е букмейкърът efbet, който ще претърпи сериозни загуби.

Публикуваме декларацията на ЦСКА 1948 без редакторска намеса:

До футболната общественост в България,
Получихме запитване тип „анкета“ от Българската професионална футболна лига по темата за промяна на формата за провеждане на двубоите от efbet Лига през следващия сезон и връщането към първенство с 16 отбора, които да играят по две срещи помежду си.
В резултат на това ние от ФК ЦСКА 1948 държим да подчертаем, че заставаме твърдо против подобен тип промени, защото:

  1. Смятаме за нередно правилата на шампионата да се променят по време на самото му провеждане, още по-малко в заключителната му фаза. Каквато и да е промяна в този момент абсолютно би обезсмислила неговото продължаване. Не смятаме, че и подобни промени биха се наложили вследствие на мерки, свързани с пандемията от коронавирус, както и не виждаме никаква директна връзка между двете теми. В добавка на това следва да се отбележи, че никое от водещите първенства в европейски мащаб не предприема промени във формата на първенството си на този етап.
  2. В този си вид efbet Лига вече е далеч по-интересен шампионат с по-високо качество на продукцията, в който един срещу друг се изправят клубове, стремящи се към все по-добри резултати във всяка среща. Тимовете до голяма степен са конкурентоспособни, което пък ги амбицира да разчитат само и единствено на собствените си сили на терена, а не на каквито и да е било фактори извън него. Двубоите от първенството придобиха не само повече смисъл, но и предизвикват по-голям зрителски интерес, благодарение на формата. Отборите пък се борят до последно за местата си.
  3. Несъмнено промени на формата биха довели и до намаляване на приходите от телевизионни права, поради две основни причини. Първата е, че в шампионата ще се изиграват по-малко мачове (по-малко двубои ще бъдат излъчвани) и логично телевизията с права за срещите би поискала преразглеждане на договорената сума. Втората причина е, че въпреки по-малкото мачове в първенството, разпределението на средствата ще бъде между повече участници. Това би наложило и ново преразпределение.
    С уважение,
    Ръководството на ФК ЦСКА 1948″

    Снимка: ЦСКА 1948
Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading