> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефът на ФК ЦСКА 1948 влиза в „черния списък“ на МФ


0
0
131

Финансовият благодетел на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов е може би най-любопитното име в разширения списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на министерство на финансите на Съединените американски щати, който българското финансово министерство публикува във вторник.

Името му нашумя през миналата година, когато бившият съдружник на Васил Божков започна да изнася данни срещу дейността му, влизайки в ролята на „изобличител“, твърдейки, че Божков прилагал различни схеми за укриване на данъци, за които самият Найденов разбрал съвсем наскоро.

В разширения списък, който Министерството на финансите публикува, са включени физическите лица, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от OFAC, асоциирани лица, тоест „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица към момента и за последните 5 години“.
Тези хода са участвали в повече от едно дружество и са с установена безспорна свързаност с физически и юридически лица от първия списък с наказани. Тази листа може да бъде допълвана или коригирана при получаване на нови данни или факти.
В списъка освен присъствието на Цветомир Найденов впечатление прави включването на брат му Боян, както и на майката на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева.

Сред останалите лица в списъка са: Александра Стоянова, Александър Тумпаров, Александър Георгиев, Александър Ангелов, Борис Бекяров, Георги Попов, Димитър Ганев, Дора Спасова, Жана Канелова, Иванка Георгиева, Милен Стаматов, Мирослав Илиев, Пепа Гроздева-Михова, Петър Марчоков, Петър Ив. Стоянов, Татяна Димитрова, Стефан Найденов и Янко Раденков.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments