> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Поне 10 от ЦСКА 1948 са с КОВИД-19


26 0

Ситуацията в ЦСКА 1948 става все по-сложна, след като вече десет футболисти на тима са с положителни проби за КОВИД-19. Единият от заразените е крилото Георги Русев, който изкара вече веднъж вируса – през миналото лято. Сред заразените са още Даниел Наумов, Галин Иванов, Васил Шопов, Сашо Александров, Михаил Минков и Марио Топузов. Това означава, че поне в следващите десет дни “червените” няма да играят мачове от плейофите в efbet Лига.

Клубът да излезе с официално изявление, насочено до БФС. Първият мач на “червените” в Първата шестица по програма е във вторник от 17.30 ч. с Локо Пд на “Лаута”. Столичани искат той да бъде отложен, както и следващата среща с ЦСКА.

По наредба клуб е достатъчно да има над 10 заразени футболисти, за да се отложи мач в efbet Лига.

Ето какво написаха от клуба ЦСКА 1948:
“ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за КОВИД-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите.
Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за КОВИД-19.

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за КОВИД-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат.
ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация.”

Снимка: Спортал

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading