> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Въпреки феновете: ЦСКА ще играе с македонците днес


0
0
327

ЦСКА обяви, че са отправили предложение към тима на Македония Гьорче Петров от Република Северна Македония преди контролата в Анталия днес от 14.00 часа, двата състава да излязат на терена с фланелки, на които е изписано „Не на насилието!“.
Двубоят ще се проведе в турския курорт и е част от подготовката на „червените“ за втория полусезон в българския футболен шампионат.
По-рано феновете от „Трибуна Сектор Г“ излязоха с официална декларация, призовавайки за отмяна на мача заради нанесения побой на секретаря на българския клуб „Цар Борис III” в Охрид Християн Пендиков от местни жители.

„Вярваме, че ролята на футбола е да дава пример, а светът повече от всякога има нужда не от разделение, а от човешко отношение и уважение. ЦСКА винаги е бил символ точно на тези принципи и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има социална роля, която се простира далеч отвъд спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е длъжен да бъде отговорен и рационален, когато на карта са заложени отношения между две държави и човешки съдби“, обявиха от ЦСКА.

„Затова предложихме на Македония ГП двата отбора да излязат на терена с фланелки „НЕ НА НАСИЛИЕТО!“. Използвайки трибуната, която най-великата игра ни предоставя, със съперника ни ще застанем зад тази категорична обща позиция. Вярваме, че когато двете страни заедно се противопоставят на деяние, което не може и не трябва да бъде оправдавано, това би имало много по-силен отзвук и положителен ефект върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където диалогът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация. Вярваме, че единствено с отговорно поведение и личен пример можем да поставим България над всичко“, добавиха от лагера на „червените“.

„ФК Македония Гьорче Петров като футболен клуб, македонска марка, винаги е отстоявал социалната отговорност и без национална, етническа или каквато и да е друга дейност извън зеленото поле. В съвместна инициатива с футболен клуб ЦСКА преди началото на мача ще излезем с послание „НЕ НА НАСИЛИЕТО“ и, че политиката трябва да е извън футбола. Двата клуба ще играят утрешния мач в духа на приятелството и изграждането на футболни маниери и добродетели”, написаха от клуба.

„Дори и през главата не ми е минавало, че ще отложите контролата. За пореден път свалихте гащите с тази либерастка постъпка, срам и позор за тези, които са създали великият ни отбор… Предполагам, че следващото, което ще направите, е капитанска лента с цветовете на дъгата…”, обяви лидерът на Сектор “Г” Иван Велчев-Кюстендилеца.
Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx