> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

ЦСКА уреди французин и нидерландец


38 0

ЦСКА уреди ново попълнение в навечерието на финала за Купата на България срещу Арда, който е утре от 19.30 часа. В следващите дни договор с клуба от Борисовата градина ще подпише 24-годишното френско крило Йоан Бай, информира “Тема Спорт”.

Играчът направи фурор в турнира за Купата на Франция, като отбеляза гол при успеха на тима си Кане-Русильон с 2:1 над Олимпик Марсилия. От четвъртодивизионния клуб обявиха, че не могат да задържат фланговия нападател, а местната преса написа, че “Бай несъмнено отива в българския ЦСКА”. Медиите в родината му го описват като бързо и остро крило, което умее да бележи попадения.

ЦСКА е много близо до привличането на още един нидерландски футболист, който също е защитник. Техническият директор Алан Пардю е набелязал Шакил Пинас от АДО Ден Хааг. Именно там англичанинът за последно беше треньор, след което започна работа в Борисовата градина.

Тогава до сделка не се стигна, но сега е доста вероятно това да се случи поради две причини. Първо, АДО ден Хааг отпадна, и второ – договорът на Пинас с клуба изтича. Даже според непотвърдена информация Пинас е бил тайно в България за заключителни преговори. Шакил е от суринамски произход, роден е в Холандия на 19 март 1998 година.
В момента в отбраната на ЦСКА са двама нидерландци – Юрген Матей и Мено Кох.