> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Австрийски гранд иска цесекаря Георги Йомов


0
0
108

Скаути на Аустрия (Виена) следят под лупа контролите и подготовката на ЦСКА в Австрия. Причината е интересът на местния гранд към крилото Георги Йомов.
Съгледвачите са натоварени да преценят освен чисто футболните качества на играча, така и неговото влагане в тренировките и прекарването на свободното време. Днес Йомов ще бъде наблюдаван в контролата с германския Вердер Бремен.

Интересът на Аустрия е от шест месеца, като от клуба са наблюдавали изявите на Йомов и с националната фланелка. Това е втори играч на ЦСКА, който влиза в полезрението на австрийците след Кристиан Малинов, съобщава “Тема спорт”. Последният беше желан преди две години, но до сделка не се стигна.

23-годишният Йомов се присъедини към ЦСКА миналото лято, а преди това носеше екипа на Славия. Той иначе е юноша на Левски и внук на големия играч на “сините” Тодор Барзов. Според запознати, клубът от Борисовата градина, няма да се раздели с Йомов за по-малко от 1,5 млн. евро. Поне 300 000 от тях ще влязат в касата на Славия според клауза в договора му.
Ако се стигне до трансфер, то и Левски ще получи финансови постъпления в размер на 60 000 лева като компенсационна такса. Причината за това е правило за трансфер на играч до 23-гоишна възраст, когато родният му клуб получава компенсация. На 6 юли националът навършва 24 години и при трансфер след тази дата ЦСКА няма да дължи нищо на Левски.

Снимка: ЦСКА

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x