> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Три евробронза за боксьорите ни в Италия


0
0
36

България класира трима боксьори на полуфиналите на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Ергюнал Сабри (49 кг), Ясен Радев (52) и Мелис Йонузова (69) загубиха боевете си, но спечелиха бронзови отличия. Страната ни бе представена от общо 7 боксьори и завърши на осма позиция в класирането на нациите според броя на медалите. Над всички е Русия с 15 медалисти, пред Украйна с 11, Италия с 9, и др.

„Това Европейско първенство трябваше да ни покаже на какво ниво се намираме по пътя към към голямата цел – Олимпийските игри в Париж 2024. Смятам, че както при мъжете, така и при жените се представихме добре. Имаме голям потенциал, който трябва да развием в следващите три години. Някои от състезателите разгърнаха възможностите си, от други очаквахме малко повече, защото работим заедно вече няколко години”, коментира кубинският старши треньор на боксьорите ни Жоел Арате.

Специалистът отличи специално Ясен Радев, който дебютира на такъв форум с бронзово отличие. “Той е по-малък с 2-3 години от останалите, но показа висока класа и не мога да не го отлича. Като цяло съм доволен, защото зад нас по медали се нарежда страна като Англия, което е показателно за изключително високото ниво на турнира. Ние бяхме само със 7 състезателя, а взехме 3 медала. Имаше отбори с пълни групи във всяка категория, които са около нас по отношение спечелените отличия. Има още какво да се желае, но трябва много да се работи и да се развиваме, за да не изпуснем контрола”, констатира още Арате.

Снимка: БФБокс

Споделете
0
0

Comments