> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пращат британски полицаи на Световното в Катар


0
0
186

Служители на британската полиция ще бъдат командировани на Световното в Катар. Шефът на специалния отдел, занимаващ се изцяло с футболните запалянковци – Марк Робъртс, обяви, че подопечните му ще имат специална задача.
Те ще служат като буфер между местните им колеги и темпераментните фенове на Англия. Целта е да бъдат избегнати конфликти и неразбирателства, защото все пак Катар е арабска страна и Световното ще бъде значително по-различно от всички досега, на повечето от които ултрасите от родината на футбола не са пропускали да “покажат рогата си“.

Англичаните винаги създават проблеми при гастролите си на големи първенства, но в Катар ситуацията ще бъде далеч по-специфична. Като цяло в страната е забранена употребата на алкохол, а при опит за внасяне на наркотици най-строгото наказание е смъртна присъда, а най-мекото 20 години затвор. За тази цел в Катар бяха построени и изтрезвителни.

“Фокусът ще падне върху това да се опитаме да предотвратим неразбирателства, при които феновете евентуално биха създали ситуация, в която обиждат местните, макар и без да разберат”, заяви Робъртс.

Въпросните “неразбирателства” започват от консумацията на алкохол извън посочените зони, преминават през това феновете да са със свалени фланелки и да размахват знамена, да се събират на големи групи и други добре познати на футболната култура моменти, които обаче не са приемливи в Катар. Полицейската делегация от Острова ще наброява общо 15 души.

За груповата фаза в Катар се очаква да има между 3000 и 4000 запалянковци от Англия, а ако “Трите лъва” прескочат групата, тази бройка определено ще се увеличи.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx