> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Бразилците се отказаха да бойкотират Копа Америка


0
0
54

Футболистите на Бразилия изразиха недоволството си от решението на КОНМЕБОЛ Копа Америка 2021 да се проведе в родината им, но заявиха, че няма да бойкотират турнира.
Надпреварата между отборите от Южна Америка трябваше да се проведе в Колумбия и Аржентина, но последователно двете страни загубиха домакинство поради различни причини – социално недоволство и политически протести в Колумбия и тежка ситуация с коронавируса в Аржентина. В крайна сметка КОНМЕБОЛ реши да премести турнира в Бразилия, където обаче също положението с КОВИД-19 не е леко.

Това доведе до недоволство сред играчите на петкратните световни шампиони, което те изразиха в обща позиция, публикувана след вчерашната им победа над Парагвай с 2:0 в мач от квалификациите за Мондиал 2022.
“Заради различни причини, както хуманитарни, така и професионални, не сме доволни от начина, по който КОНМЕБОЛ действа с Копа Америка. Последните факти ни карат да вярваме, че процесът бе неадекватен”, се казва в позицията на футболистите, които са недоволни, че не са били консултирани преди смяната на домакинството.
Все пак бразилските национали подчертаха, че никога не са обмисляли да бойкотират Копа Америка.

Снимка: Туитър

Споделете
0
0

Comments